Fjärde raka segern efter 5-1 mot Skövde IK

19 december 2021 12:00

På lördagseftermiddagen gästade Skövde IK NKT Arena Karlskrona. En match där hemmalaget rättvist vann med 5-1 (2-0, 1-1, 2-0).

Dags för Skövde IK att gästa hemmaborgen denna lördag. Ett för dagen något desarmerat Skövde.

Första perioden inleds omgående med ett powerplay för hemmalaget efter 45 sekunder. KHK tar tag i taktpinnen och håller den i ett stadigt grepp matchen igenom. Man ställer upp med ett bra numerärt överläge men man lyckas inte spräcka nollan. KHK har bra fart under skridskorna och skapar flera farliga chanser men Skövdes Fritz Abrahamsson i kassen håller sitt lag kvar i matchen med många kvalificerade räddningar.
Efter 15,46 in i perioden får han till slut kapitulera. Efter ett mycket fint spel i anfallszon kommer en öppnande passning från Roslund som friställer Grönhagen som helt rättvist gör 1-0.
Det hinner inte gå två minuter innan även 2-0 kommer när klockan stannat på 17,10. Passningsgeniet Nicklas Johansson hittar Filip Forsmark som enkelt sätter den i mål. KHK vinner första perioden helt rättvist, de är absolut det bästa laget på isen.
Skott: 13-4

KHK fortsätter den andra perioden likt den första, man åker skridskor och gör sitt jobb.
Tyvärr så slarvar man på offensiv blå och ger Anton Blomberg i Skövde en kontring som han förvaltar. Klockan stannar då på 5,56 och 2-1 är ett faktum.
KHK viker inte ned sig utan endast 37 sekunder senare sätter Roslund 3-1 framspelad av Ludvig Markman. Ett mycket viktigt mål från hemmalaget som åter tog tag i taktpinnen och visade gästerna att det var de orangea som bestämde på isen.
9,13 får KHK åter chansen i ett PP, ett PP som tyvärr går lite sakta, man låter pucken gå runt men utan att skapa de där vassa chanserna.
11,42 in i perioden så tas ett mindre bra beslut och KHK tappar åter puck på offensiv blå vilket gör att Skövde får en kontring där Skövdespelaren hakas och tilldöms straff. Straffen missas och jag tror det fortfarande sjunger i stolpen. Avslutningen på perioden är lite ostrukturerad från hemmalaget och man ger gästerna mer puckinnehav . Detta ger inte gästerna något mer mål. KHK är fortsatt det absolut bästa laget i arenan och perioden slutar 1-1.
Skott: 12-5

Även den tredje perioden visar hemmalaget att de är det bättre laget på isen. När KHK sätter hög press och spelar med noggrannhet är de svårstoppade. KHK spelar försiktigare i inledningen av perioden och man gör inte sitt jobb hundra procent utan man släpper onödigt in Skövde i matchen och i egen zon. Man låter dem skapa chanser och att hålla pucken i KHKs zon.
Vid 10,43 kommer kvällens sista powebreak och det tar Erik vara på. Han manar på sina killar som tar till sig det ledarteamet förmedlar för när klockan står på 12,16 så hänger Måns Hermansson dit 4-1 från blå. Ett distingt skott utan chans för Skövdes målvakt. Åter visar Nicke Johansson sin skicklighet i passningsspelet.
18,18 släcker Alexander Heiver allt hopp för gästerna när han gör 5-1. Ett mål som föranleddes av hockey när den är som bäst. Pucken behandlades av samtliga i femman som rörde runt i motståndarzonen innan åter Nicke spelar fram till Heiver. En bra genomförd match denna lördag och 3 nya härliga poäng in på kontot.