KHK utjämnade kvartsfinalserien

26 mars 2022 00:10

KHK vann fredagens hemmamatch i den fjärde perioden när Ludvig Markman avgör med hemmalagets tredje mål för kvällen. I och med kvällen seger med 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0) utjämnar man kvartsfinalserien till 1-1 i matcher. Direkt avgörande match spelas klockan 16:00!

Vinna eller försvinna var det som gällde ikväll och det blev "vinna"! KHK tog chansen och såg till att det blir en tredje och direkt avgörande match redan under lördagen.

Det börjar dock inte så bra utan redan efter 1.04 in första perioden hittar domaren en av årets mest tveksamma utvisningar och hemmalaget får spela boxplay.
I det efterföljande överläget kommer 0-1 till gästerna efter att Lucas Jidenius elegant styr in pucken bakom Mika. Som publik är det bara att tacka för den utvisningen.
Efter utvisningen tappas tyvärr det lilla initiativ som KHK tog första minuten. Hemmalaget jobbar sig in i matchen och vinner många sargdueller vilket renderar i flera fina chanser men tyvärr vill pucken inte in i maskorna.
Vimmerby är absolut inte ofarliga när de kommer in i KHKs zon men för kvällen så vill jag ge KHK plus i sitt försvarsspel. De offrar sig och täcker skott och arbetar som ett lag på isen i första perioden.
Efter 14.30 så får äntligen hemmalaget spela med en man mer på isen. 19 sekunder krävdes innan Alexander Heiver dundrar in kvitteringen, fint framspelad av Salomon Frisell. En kanon från tekningscirkel.
Vimmerby drabbas av ytterligare en utvisning efter 16:30 men denna renderar tyvärr inte i något mål.
Perioden slutar 1-1 men KHK känns vassare och vinner mycket runt sargen och försöker spela pucken. Det är en helt annan inställning jämfört med den senaste matchen.
Skott: 10-6

Den andra perioden börjar lite trevande men efter 5.08 in håller KHK kvar pucken i offensiv zon och vid en tilltrasslad situation framför kassen är Grönhagen sist på pucken och slår in 2-1 till hemmalaget, assist från Nicklas Johansson.
I en senare frekvens får KHK ett två mot ett-läge som tyvärr inte renderar i ett mål ej heller en utvisning för gästerna när de misslyckas med bytet.
Tyvärr börjar KHK dumpa in puckarna i offensiv zon och lyckas inte skapa tryck utan Vimmerby vänder enkelt ut ur egen zon. Efter 9,26 blåser domaren för en hakning från hemmalaget som åter får spela boxplay. Detta BP är kvällens bästa och hemmalaget ger inte Vimmerby en chans att kvittera utan skapar den vassaste chansen själva.
Vimmerby pressar högt men KHK spelar smart och ordentligt men vid 15.12 drabbas åter hemmalaget en utvisning. Även detta i detta BP gör KHK ett bra jobb i egen zon och perioden slutar 1-0.
Skott: 3-10

I inledningen av den perioden spelar sig KHK in i anfallszonen och skapar tryck mot gästernas mål, men även bortalaget har en bra målvakt i Robin Christoffersson. Lagen byter sedan chanser med varandra men ju längre perioden går tar gästerna över.
Hemmalaget dumpar ner puckarna bakom mål men där finns 2-3 Vimmerby spelare och tar tag i pucken.
Efter 11.43 in i perioden uppstår en märklig situation när Mika blir överkörd inne i målgården och KHK-spelarna försvarar sin målvakt. Gruff uppstår och två spelare från gästerna åker ut samtidigt som hemmalaget får en 2+2 för fighting! Ett domslut som absolut inte uppskattades i NKT Arena. Gästerna tackar för detta och 12.02 kommer kvitteringen genom Lucas Jidenius när pucken olyckligt studsar på en hemmaspelare och ställer Mika i målet.
Resten av perioden är det ställningskrig och det kunde nog delats ut en och annan utvisning för gästerna men inga fler utvisningar eller mål kommer utan matchen går till förlängning.
Skott: 5-10

I sudden death-perioder händer det att man släpper på reglerna. Detta fick Kevin Ekman-Larsson erfara efter att han blivit liggandes på isen efter en armbågstackling där motståndaren lyfte från isen i tacklingsögonblicket. Det blev vilda protester från publiken men ingen utvisning delades ut.
KHK försöker ta sig in i anfallszon men de dumpar pucken lite väl mycket. Efter 6:10 vinner man en tekning i offensiv zon och får direkt spelövertag och efter 6:17 lyfter taket!! Ludvig Markman avgör kvällens match, assisterad av Niklas Johansson, och ser till att det blir match imorgon igen!
Imorgon lördag 16:00 spelas den direkt avgörande matchen, så kom till arenan så får vi kanske åter uppleva den glädje som spelarna visade efter matchen!! KHK vinner sista perioden med 1-0 och matchen med 3-2. Skott: 2-3