U16 segrare i försäsongscup

29 augusti 2018 09:10
Nyhet

Under den gånga helgen besökte KHK U16 Kungsbacka för en träningscup där Hanhals IF, Lund Giants HC, Linköping HC och Karlskrona HK medverkade.


Det blev en intensiv lördag för KHK U16 i endagscupen som arrangerades av Hanhals IF. Alla lagen mötte varandra och dagen avslutades sedan med placeringsmatcher.

Under dagen tycker jag att vi får ett kvitto på att laget tagit till sig vad vi tränat på. Det ger även en bra bild på vart vi måste lägga fokus kommande veckor inför seriestart, säger Thomas Andersson - assisterande tränare.
Laget inför säsongen 2018/2019 består av många nya killar så det är viktigt att vi får komma iväg, leva och bo tillsammans under en helg. Det svetsar samman laget och helgen har präglats av gemenskap och glädje, tillägger Thomas.

En styrka laget visade upp var att man spelade bättre ju längre dagen gick vilket gjorde att man kvalificerade sig för den avslutande matchen om placering ett eller två. Man besegrade Linköping HC med 4-2 i den matchen som genomfördes bäst för dagen och KHK U16 stod till slut som segrare av cupen.

Det är ett härligt driv i den här gruppen och det ska bli roligt och spännande att jobba tillsammans under säsongen, säger Thomas Andersson.

Även ledarsidan för U16 har inför säsongsstarten genomgått förändringar då huvudtränaren Magnus Olsson har fått nya uppdrag i Olofströms IK.
Ny huvudtränare för KHK U16 är Jens Holm som tidigare tränat Karlskronas J18-lag och tidigare både varit assisterande- och huvudtränare för U16.
Ny assisterande tränare är Thomas Andersson som tidigare under två säsonger (2013/2014 och 2014/2015) funnits med i ledarstaben för KHK U16.

Serien drar igång den 15 september när man möter Linköping HC på bortaplan och första hemmamatchen för säsongen spelas den 22 september klockan 14:00 när man möter HV71 i NKT Arena Karlskrona.

Läs mer om KHKU16 här.