Kalmar HC bröt hemmasviten

13 februari 2022 11:20

På lördagseftermiddagen gästade Kalmar HC NKT Arena Karlskrona. En match där bortalaget tyvärr rättvist vann med 1-4 (0-1, 1-2, 0-1).

KHK förlängde tyvärr inte sin segersvit på hemmaplan när Kalmar gästade och bröt den.

Redan efter 31 sekunder kom 0-1 när Kalmar lägger pucken mot mål och en studsig retur gör att Jesper Sellin kan lägga in pucken. Inte den starten KHK ville ha som idag saknade flera rutinerade spelare. Kalmar startar matchen absolut bäst men efter 6,05 så drabbas bortalaget av kvällens första utvisning.
Inget bra PP från KHKs sida utan Kalmar får faktiskt de farligaste chanserna.
Efter 10,46 drar Jesper Hultberg på sig en utvisning, denna tagen av linjemannen. Kan tyckas att i situationen före där Kalmars spelare håller i just Hultberg i närmre en halvminut kanske skulle rendera i en tvåa men inte ikväll. Ett PP för Kalmar som KHK lyckas döda effektivt. Kalmar får inte de klara chanserna alla.
Båda lagen har sedan varsin ramträff men det räknas ju inte tyvärr. Kalmar pressar KHK djupt i egen zon och detta ger inte KHK många möjligheter. Kalmar vinner perioden med 1-0. KHK-spelarna spelar inte ordentligt utan slarvar i egen zon och försöker spela upp mitt i banan istället för sarg ut. Inte rätt mot dagens Kalmar som stänger i mitten.
Skott: 7-7

KHK startar den andra perioden bättre än första men olyckligt så finner domare Bergkvist en tvåa på en hemmaspelare efter 02,07, nytt BP för KHK.
Man gör återigen ett mycket bra BP från KHK. När väl hemmalaget blir fulltaliga åker Ekman Larsson ut för en Puckout. Kalmar spelar ett mycket bra PP men KHK krigar i boxen och lyckas att freda sig även denna gången.
Efter 7,15 är det ny utvisning i matchen och det är Kalmar som drabbas och KHK får chansen i PP. Kalmar hade fram till utvisningen tagit över ordentligt.
I det efterföljandet, efter 8,36, skjuter Ludvig Markman från blålinjen och det är kvitterat, fint framspelad av Simon Andersson. Här skall även Hugo Pettersson få kred för målet då han på egen hand tar in pucken i zonen och håller den kvar så att KHK kan ställa upp.
Dock varar inte lyckan länge utan 9,22 så kommer 1-2 genom Linus Skager som får pucken ren framför Mika och han gör inget misstag.
Utvisningarna duggar tätt och efter 10,24 kommer åter en utvisning för KHK, denna mycket tveksam och killarna i båset snackade länge med linjemannen. 24 sekunder behövde Kalmar i detta PP sedan satt 1-3 . Ett mycket snyggt PP mål från Kalmar som spelar rakt igenom KHKs nedtryckta box.
Efter 13,32 får KHK nytt powerplay, en mycket väl tajmad utvisning då KHK verkligen behövde spela numerärt överläge för att få spelet att fungera igen. Vid denna stund stämde inte mycket där ute. Kalmar spelar bra i sin box och håller KHK på utsidan trots att KHK faktiskt spelar ett bra PP.
Perioden är en mindre bra period av hemmalaget. Det var liksom inte rejäla i det de gjorde på isen och Kalmar var klart bättre och vinner perioden med 2-1.
Skott: 8-16

KHK startar tredje perioden piggt och med fart och skapar man flera riktigt vassa chanser. Men så fort man hamnar djupt i egen zon så gör Kalmar det väldigt svårt för hemmalaget och Kalmar spelar väldigt smart i tredje. De ger inte KHK många klara chanser, de spelar mer av perioden otroligt effektivt.
När det återstår två minuter lämnar Järvinen kassen och KHK spelar med sex man. Denna kväll mot ett bra Kalmar gab det ingen effekt och 1-4 kommer i tom bur.
Ikväll märktes det att det saknades fler av de äldre härförarna i hemmalaget. Det var en fullt rättvis seger för Kalmar. Skott: 5-11

Nu är det bara att slicka såren, knyta nävarna och sedan ta hem tre poäng mot Hanviken på onsdag. Nästa hemmamatch spelad lördagen den 19/2 klockan 18:00 mot Skövde IK. Vill påminna er om att nu är restriktionerna borta så stötta laget på plats.