Nybro vann med 2-1 i första tungviktsmötet

2 oktober 2021 19:40

Seriepremiären är avklarad och när slutsignalen ljöd var det hemmalaget Nybro som stod som segrare med 2-1.

Känslan av när två stora tungviktsboxare ska drabba samman och när deras blickar möts i mitten av ringen. Där och då kan man kan ta på stämningen och känna luften vibrera av förväntningar.

När de två förhandsfavoriterna Nybro Vikings och Karlskrona HK drabbade samman i premiären av Hockeyettan säsongen 21/22, så var det exakt den känslan som infann sig. Vem skulle sänka blicken först och vem skulle blotta sina svagheter? Skulle något lag gå på knockout, eller skulle det bli en kamp ända in i väggen?

Båda lagens supportrar eldade på sina kämpar och Liljas Arena kokade redan när domaren släppte trissan. Matchen var igång och inleddes med att lagen kände på varandra. Med 6.56 spelat kom matchens första utvisning och det var hemmalaget som drabbades. KHK blandade i sitt powerplay. Man hade chanser, men slarvade också en del. Nybro gick stärkta ur detta och hade en period då man tryckte tillbaka Karlskrona. Detta följdes upp med att KHK förde spelet. Nybro svarade med att vaska fram ett par mycket farliga lägen. Efter 18.31 får Karlskrona spela boxplay. Man försvarar sig då väldigt bra och ställningen var 0-0 när det blev pausvila.
Skott: 8-6

Andra perioden inledde Karlskrona med en man mindre och det vållade inga bekymmer. Man skapade fram en jättechans direkt efter. Denna följdes upp med två nya minuter på botbänken. KHK spelade mycket uppoffrande och klarade utvisningen, men precis när man blivit fulltaliga kom 1-0. Tiden visade 4,09 och det var en riktig käftsmäll. Sist på pucken var Fredrik Strömgren. Nybro utnyttjar att man fick ett litet övertag och pressar på för mer. KHK reser sig och man var mycket nära kvittering. Efter att pucken gått som en boll i ett flipperspel gör hemmalaget 2-0 efter 13.03. Skarprättare återigen Fredrik Strömgren. Under resten av perioden bytte lagen chanser med varandra.
Skott: 8-10

Slutakten såg ett mycket taggat Karlskrona på jakt. Redan efter 1,27 kom reduceringen till 2-1. Detta efter mycket snyggt förarbete av Rasch och Salomon Frisell, innan Jacob Grönhagen inte visade någon nåd. Blodad tand och jakten fortsatte. Samtidigt stack Nybro upp i giftiga motattacker. KHK skapade chans efter chans och gjorde allt utom mål. Med 2,46 kvar begärde Karlskrona timeout och man tog lite senare målvakten. Det hjälpte inte och det blev förlust med 2-1.
Skott: 9-15

Sammanfattningsvis såg vi två mycket bra lag och matchen kunde slutat hur som helst. Ska några nämnas före övriga är det de båda målvakterna Robin Johansson och Mika Järvinen. Man brukar aldrig kunna se något positivt efter en förlust, men här var det mersmak. Nu är det bara att skaka av sig denna torsken och ta tillbaka Mästarbältet när vi möts nästa gång. Då i NKT Arena.

Nu ser Vi fram mot hemmapremiären på onsdag mot Kalmar.

Nybro Vikings IF - KARLSKRONA HK 2-1
Periodsiffror: 0-0, 2-0, 0-1
Skottstatistik: 25-31
Utvisningsminuter: 2-4

Målskyttar Nybro Vikings IF: Fredrik Strömgren x2

Målskyttar Karlskrona: Jacob Grönhagen