Hockeyfesten som kom av sig men till slut bjöd på seger

8 oktober 2022 14:00

Hemmapremiären bjöd på laddad publik och en intensiv inledning som överskuggades av en otäck skada med långt spelavbrott. När matchen till slut avgjordes var det KHK som drog det längsta strået i förlängningen.

Äntligen var det dax för årets hemmapremiär! Kunde det bli en bättre inramning när det i en hemmapremiär är KRIF som står på andra sidan?
Ett taggat hemmalag på uppvärmningen, en taggad publik i hallen med nästan 2500 personer som denna fredag tagit sig till NKT Arena. Nytt härligt intro och härligt tryck på kvällens line up!

Hemmalaget tog kommandot direkt när pucken släpptes. Första linan med Bergström, Cruseman och Norberg tog omgående tag i taktpinnen och redan efter ett par sekunder hade de skapat en riktig bra målchans. Men för kvällen vaktade Krifs mål av Emil Cederlund, denne skulle visa sin absolut bästa sida!
KHK fortsatte äga pucken och efter 3,37 så kommer 1-0 när Cruseman snurrar runt bakom mål och servera en helt ren Bergström som tar emot siktar och lägger in pucken i öppen kasse. Här var även den duktiga Cederlund överspelad.
Efterföljande tekning vinns och KHK startar om i egen zon, tyvärr så inträffar här en olycka då KRIF:s Rasmus Koskinens klubba genom en olycklig händelse träffar KHK:s Jonathan Karlsson illa, så illa att Karlsson blir liggande orörlig på isen. Ambulans tillkallas och spelet avbryts i ca 30 minuter. Det blir en två minuters utvisning för hög klubba i situationen.
KHK skapar flera riktigt bra chanser i PP och man spelar närmre två minuter i KRIFs zon. Pucken är vid flera tillfällen och dansar på mållinjen men vill inte in. När KRIF blir fulltaliga så märks inte detta på isen då hemmalaget just nu äger allt där ute. Det är KHK mot Emil Cederlund. Denne gör flera riktigt kvalificerade räddningar, gästernas första målchans kommer efter 9,21 in i matchen.
Men som så många gånger förr straffas man när man inte gör försvarsjobbet till 100% utan slarvar i egen zon. KRIF kontrar och Martin Pärna glider igenom och enkelt hänger ditt 1-1 assisterad av Jesper Hultberg. Nu slutade inte hemmalaget spela för detta baklängesmål utan fortsätter att dominera på isen. När det återstår en minut av perioden så jublar nästan samtliga i hemmapubliken när Rolsund slår en sylvass genomskärare till Haglund som skall lägga in pucken i öppen bur men Emil Cederlund hinner över och gör en helt otrolig räddning. Perioden slutar 1-1.
Skott: 15-4

Även inledningen av den andra perioden ägs av KHK där de tar tag i det direkt, är hungriga och skapar flera bra chanser. Det dröjer inte länge innan firma Bergström och Cruseman visar vägen och ordnar 2-1 och det är Cruseman som hänger in den.
KHK behåller initiativet och åker mycket skridskor vilket lönar sig när man får spela i numerärt överläga. Efter 6,40 åker KRIF:s Douglas Andersson ut två minuter för tripping. KHK ställer upp i PP och spelar här ett bra powerplay och med sekunder kvar i numerärt överläge skjuter Berglund och Norberg styr snyggt in pucken.
Efter 9,21 in i matchen är det KHK:s tur att drabbas av en utvisning när Sundlöv åker ut för en en holding. Hemmalaget reder ut detta BP på ett bra sätt, men när KHK blir fulltaliga slarvar man i egen zon och detta utnyttjar KRIF direkt när Andreas Nordfeldt tar vara på misstaget och gör 3-2.
Efter en armbågstackling i huvudet på KHK:s Berglund, som inte kan ta sig av isen för egen maskin, får KHK spela fem minuter i powerplay och KRIF:s Oliver Glenmar får lämna matchen.
Man gör det bra men dra ner på tempot samtidigt som KRIF har suveräne Emil Cederlund i målet.. Utan denna kille så hade nog matchen redan varit stängd, för under de första 40 minuterna är det han som ser till att det bara står 3-2. KHK skapar flera vassa chanser och har två ramträffar men närmre mål kommer man inte. Med 31 sekunder kvar av perioden så får KRIF en ny chans i powerplay, men tiden rinner ut och perioden slutar 2-1.
Skott: 8-5

Tredjen perioden inleds med Krif i PP i 1.30. Detta ger dem längre anfall, KHK reder ut det numerära underläget men tappar pucken till Jesper Hultberg som efter en soloåkning gör 3-3 efter 3,39.
KHK tappar lite av initiativet och det blir mer "chansbytar-hockey". I denna perioden är det mestadels förstafemman med Bergström och Cruseman som skapar oreda för gästerna. KRIF tillåts att ta över initiativet under sista delen av perioden och är nära 3-4 vid flera tillfällen.
Hemmalaget gör inte jobbet ordentligt och detta visar sig i egen zon, dock lyckas man hålla undan och det sluta oavgjort på tavlan.
Skott: 12-11

Matchen går till övertid och det är KRIF som vinner första tekningen och håller i pucken i nämre 1 minut. Sedan tar KHK tag i den och genom Cruseman ordnas ett par riktigt farliga chanser. Efter 2,52 in i förlängninger skjuter Linus Lööf där KRIF:s inbytta målvakt Felix Tengvall inte håller pucken utan Micke Roslund kan avgöra matchen till KHK:s fördel med 4-3 på tavlan. Skott: 2-1

Det här var en match KHK sett till de klara målchanserna borde ha vunnit efter full tid, men en storspelande Emil Cederlund tyckte annat.
Hockeyfesten blev också avslagen på grunda av de två otäcka smällarna där den ena var en ren olycka. Ett glädjande besked senare under kvällen var att Jonathan Karlsson var tillbaka i omklädningsrummet efter matchen med en öm nacke. Status på Berglund är oklar, men han blir troligtvis borta då han var väldigt groggy när han leddes av isen.
I morgon söndag är det dags för att möta Borås på bortaplan och man kan ta med sig de första 40 minuterna.

Nästa hemmamatch är nu på onsdag när serieledande Halmstad Hammers kommer på besök. Matchstart 19:00, väl mött!

Karlskrona HK - KRIF Hockey 4-3 e.fl.
Periodsiffror: 1-1, 2-1, 0-1, 1-0
Skottstatistik: 35-20
Utvisningsminuter: 4-29

Målskyttar Karlskrona: Alexander Bergström, Filip Cruseman, Philip Norberg, Mikael Roslund

Målskyttar KRIF: Martin Pärna, Andreas Nordfeldt, Jesper Hultberg