Jesper Persson sköt hem bonuspoängen till Karlskrona

8 oktober 2019 23:19

Två mål i matchens slutskede av Kristianstad tvingade fram en förlängning och till slut ett straffavgörande där KHK knep bonuspoängen.

Karlskrona öppnade matchen starkt och radade upp chans efter chans men lyckades inte få pucken i mål. Efter åtta minuters spel fick hemmalaget powerplay men man lyckas inte sätta dit pucken. KHK fortsatte pressen och förde spelet och när det återstod 1:32 av perioden kämpar KHK till sig ytterligare ett powerplay där tyvärr Kristianstad kontrar in 0-1 i boxplay signerat Malte Sjögren.
Sammanfattningen av period 1: Total dominans av KHK som vinner skotten med 18-4.

KHK startar den andra perioden i samma höga tempo och efter 2:06 kommer äntligen utdelningen när Axel Lindström styr in Linus Karlssons skott. Efter målet fortsätter KHK att trycka på och tar ledningen med 2-1 efter 11:11 genom André Nordstrand. KHK fortsätter spela bra och gör även 3-1 när det återstår 3 minuter av perioden, återigen genom André Nordstrand som gör sitt andra mål för kvällen. Skott 22-7.

I tredje blir hemmalaget lite för passiva i sitt spel. I stället för att fortsätta med samma intensitet och forechecking från de två första perioderna, blev spelet försiktigare och man bjöd in Kristianstad i matchen. När det återstår 3 minuter av matchen tar Kristianstad ut målvakten reducerar då till 3-2 i spel 6 mot 4. Direkt efter nedsläpp skickar gästerna ner pucken i KHK:s zon och tar åter ut målvakten och när det återstår endast 39 sekunder gör Kristianstad 3-3 genom Axel Sundberg, vilket blir resultatet efter full tid. Skotten i period tre skrivs till 8-10.

I förlängningen är det böljande spel fram och tillbaka, men inget av laget lyckas avgöra matchen.
Avgörandet går till straffar, där Jesper Persson blir matchvinnare och Karlskrona vinner över Kristianstad med 4-3.

KARLSKRONA - KRISTIANSTAD 4-3 (PS)

Målskyttar Karlskrona: André Nordstrand 2, Axel Lindström, Jesper Persson

Målskyttar Kristianstad: Malte Sjögren, Tony Pappila, Axel Sundberg