Förlust i AllEttan-premiären

28 december 2022 21:40

På onsdagskvällen gästade KHK Liljas Arena i premiären mot Nybro Vikings. En match hemmalaget dessvärre vann med 3-1 (0-0, 2-0, 1-1).

Med elva inbördes möten de senaste åren var det Nybro med sina sju segrar mot KHK:s fyra som hade det statistiska övertaget inför premiären av AllEttan.
Skulle KHK som under den senare delen av säsongen spelat en betydligt mer disciplinerad ishockey kunna jämna ut statistiken? Sett till avslutningen av grundserien där Nybro istället haft en något nedåtgående trend kunde allt hända och hur hade de båda lagen tacklat uppehållet mellan grundserien och AllEttan?

Två spelsugna lag bjöd direkt publiken på en intensiv ishockey, kanske inte så välspelad, i den första perioden. KHK kommer ut något starkare, men Nybro jobbar sig in i matchen ju längre perioden går.
Spelet i den första perioden är tight där det är lagens försvarsspel som är utmärkande. Båda lagen vaskar fram ett par farliga chanser men målvakterna August Hedlund och Pontus Eltonius står redo på sina positioner.
Såväl Nybro som KHK får varsin chans i numerärt överläge men utan resultat. KHK får avsluta perioden i gästernas andra powerplay för kvällen, en spelform där maskineriet under grundserien hackat rejält, men även om man inte lyckas få hål på Eltonius är pucktempot och intentionerna betydligt bättre än tidigare.
Perioden slutar mållös.
Skott: 10-6

Om det var KHK som var starkare i inledningen av första perioden var det Nybro som stod för det mesta av händelserna i den andra. Ett kort avbrott i hemmalagets press kom efter lite mer än fyra minuter spelat när KHK får ett nytt försök i powerplay, men de goda tendenserna som fanns i den första perioden saknades.
När Nybro åter blir fulltaliga fortsätter deras press och ett något lamslaget KHK får förlita sig på August Hedlund som ser till att man är kvar i matchen.
Men till slut blir pressen för hård och Nybro gör med knappt två minuters mellanrum både 1-0 och 2-0 genom Jonas Nyman och Carl-Henrik Edwardsson.
KHK har det fortsatt motigt i perioden och har problem att komma in på Nybros mål och vi går till pausvila med en tvåmålsledning för hemmalaget.
Skott: 14-7

KHK får en rejäl kalldusch i inledningen av den tredje perioden när Nybro utökar sin ledning genom Sebastian Borg som direkt efter tekning i offensiv zon styr in 3-0 till hemmalaget.
Nybro styr och ställer på isen och KHK, som uppträder ängsligt och odisciplinerat, har svårt att komma till några vassa lägen. De chanser man vaskar fram stoppas effektivt av Nybros Pontus Eltonius och periodens bästa chans kommer med sju minuter kvar av perioden i en snabb spelvändning där John Henrion är ytterst nära en reducering.
Som alltid när man ligger under går klockan alldeles för fort och med 2:45 kvar av perioden tar KHK Time-Out och August Hedlund får sätta sig i båset. 43 sekunder senare har KHK reducerat till 3-1 efter en grötig situation framför mål där Daniel Andersson får in pucken i mål.
KHK fortsätter jakten efter reducering men Nybro kan välförtjänt gå segrande ur kvällens match med 3-1.