Rögle på besök - då tog Karlskrona två poäng

30 december 2016 20:07

Efter vinsten mot Djurgården senast var det dags för Karlskrona att ta emot bottenlaget Rögle. Det blev en het batalj där Karlskrona kunde dra det längsta strået efter förlängning.

Första perioden inleddes i ett högt tempo där bägge lagen jagade ett tidigt mål. Närmast var Rögles forward Filip Karlsson när han träffade stolpen. Men det var Karlskrona som skulle ta ledningen, med endast 20 sekunder kvar av den första perioden. Marcus Paulsson trampade runt kassen och hittade in till en fri Joel Kellman som petade in pucken bakom Rögle-målvakten Anders Lindbäck.

I den andra perioden var det Karlskrona som inledde starkast och skapade flera heta chanser. Men kvitteringen från gästerna skulle komma via ett mycket snyggt hockeymål signerat Bryan Lerg snyggt assisterad av Jack Connolly. Minuten senare var KHK nära att återigen ta ledningen när Marcus Paulsson lyckade pricka ramen. De bägge lagen bytte sedan en hel del chanser men det var KHK som hade initiativet i matchen.

Rögle fortsatte att övertyga i den tredje perioden och skapade flera heta chanser men Johan Holmqvist stod tät. Efter 5 minuter åkte Alexander Bergström ut för holding. Men Rögle lyckades inte utnyttja det numerära överläget. Men Karlskrona skulle återigen ta ledningen när Niklas Arell trampade upp i banan och stänkte dit sitt tredje mål för säsongen. Med 5 minuter kvar av matchen drog gästernas David Åslin på ett skott från mittpunkten som Johan Holmqvist släppte in väldigt billigt. 2-2 och lika-läge inför sluttampen. Karlskrona tryckte på med flera heta chanser i slutet men Anders Lindbäck stog för flera svettiga räddningar.

I matchens övertid kunde Alexander Bergström avgöra matchen efter att ha slagit in en retur från Rögles målvakt Anders Lindbäck. 2 poäng oerhört viktiga poäng till Karlskrona.