En kortis med Erik Belin

20 april 2020 16:12

Vi får en kort lägesrapport från Erik Belin om läget runt herrlaget.


Hej Erik, vad händer i KHK just nu?
-Det är självklart mindre aktivitet i det vardagliga arbetet än det brukar vara då vi korttidspermitterat personal. Sedan händer det en del där ligan där det nu finns en klausul i spelaravtalen att man kan säga upp avtalet med 30 dagars varsel om det inte skulle bli spel till hösten beroende på Corona.
Vi jobbar självklart med tankarna kring kommande trupp men samtidigt så väljer vi att hålla oss på rätt sida regelverket när det gäller att skriva avtal. Vi märker att vi tolkar det här med permitteringarna olika men vi vill vara på den säkra sidan i denna sak och väljer alltså att ligga lågt men självklart för vi diskussioner med spelare om framtiden.

Hur är intresset från spelarhåll kring KHK just nu?
-Jag skulle vilja säga att det är stort. Många hör av sig och jag tror det är ganska så stressande för en del spelare som inte har kontrakt att vänta ut situationen men rådet är att se till att träna och vara i bra form så man är beredd när det är dags att köra igen?

OK, hur är det med träningen för de kontrakterade spelarna just nu?
-Vi har ingen gemensam träning i klubbens regi fram till mitten av maj då vi kommer se över läget och ta ett nytt beslut då. Men som det är nu så har vi ingen träning igång i KHK:s regi.

Är det någon ny spelare som ni kommit långt med?
-Som jag sagt innan så finns det många spännande och duktiga spelare som inte är under kontrakt men vi har inget nytt avtal att presentera men gör det självklart så fort det finns något klart. Hade det inte varit de förutsättningarna som det är idag så hade vi absolut haft flera spelare färdiga men vi väljer att tolka gällande regelverk strikt för att inte hamna i ett ekonomiskt bakslag för att vi kringgått detsamma.
Självklart är alla frustrerade men i detta läge som vi befinner oss i så är det mycket, mycket viktigare att vi ser till att förhålla oss till det som Folkhälsomyndigheten rekommenderar och att vi alla tar ett ansvar så att Sverige kan återgå till en mer normal vardag.