Stark inledning grundlade segern

28 februari 2021 18:25

En stark inledning av KHK i den första perioden grundlade segern när man besegreade Huddinge IK med 4-2 (2-0, 1-2, 1-0).

Hemmalaget som inför kvällens match fick tillbaka Maltsev, Carnbäck och Englund gjorde även en förändring på målvaktssidan och ställde Isak Posh, registrerad tredjemålvakt från Leksand, i mål.
Man fick också sin revansch efter fredagens match när lagen möttes senast och Huddinge vann med 1-0. En stark period från start satte laget i förarsätet och även om Huddinge gick ikapp kunde man till slut säkra tre friska poäng.

Period 1

Perioden startar intensivt och under matchens första minut har redan 3 stycken målchanser vaskats av där KHK var närmast i inledningen.
KHK startar matchen piggt och sätter hård press Huddinge som får problem att lyfta upp spelet i banan. Hemmalaget äger spelet och vinner närkamperna och efter 14:02 tar man också ledningen efter tekning i offensiv zon. Jesper Solomon Frisell avlossar ett skott från sin backplats och Samuel Wälimaa som lämnats ensam framför Pontus Eltonius styr in ledningsmålet.
Hemmalaget fortsätter sitt offensiva spel och Hampus Karlsson gör också rättvist 2-0 efter 16:40 i ett snabbt anfall där han från sin vänsterkant avlossar ett skott som smiter under målvaktens benskydd.
Huddinge vaskar fram två bra chanser i periodens sista spelminut men Isak Posch som för kvällen avlastar Martin von Schoultz står för två bra och viktiga räddningar. Istället för en reducering drabbas Huddinge av utvisning med en sekund kvar av perioden. Skott: 18-7

Period 2

Huddinge som lyft upp sitt spel i den andra perioden får också utdelning efter 6:54. Gästerna vinner kampsituationen framför egna båset och kommer i ett snabbt två mot ett-läge där Fredrik Renström kan lägga in pucken i öppet mål.
Efter lite mer än en minut efter målet drabbas KHK av utvisning efter att man tappar puck i anfallszon och Huddinge är på väg att vända. Huddinge som gjorde matchens enda mål i powerplay sist lagen möttes fortsätter vara effektiva i spelformen och 2-2 som ett brev på posten. En misslyckad rensning från egen zon gör att Huddinge kan bita sig fast i zon och till slut ser Anton Kalte till att kvittera.
Huddinge fortsätter sin press på KHK efter målet men hemmalaget får på nytt lite andrum när Huddinge drabbas av ännu en utvisning efter 10:49, men utdelningen uteblir. KHK får dock sin revansch och tar åter ledningen med fem minuter kvar av perioden när Ludvig Markman snygg skjuter 3-2 till hemmalaget som också är ställningen inför den tredje perioden.
Skott: 9-8

Period 3

Huddinge börjar den tredje perioden piggast och sätter hård press på KHK och vinner närkamperna. Huddinge är också nära en kvittering när KHK tappar två spelare bakom eget mål och man får ett jätteläge i inledningen av perioden, men Isak Posch räddar.
Allt eftersom perioden går mattas gästernas offensiva försök av samtidigt som hemmalaget spelar mer på säkerhet.
Efter drygt 17 minuter på klockan kommer det efterlängtade 4-2 målet när Viktor Grahn laddar från blålinjen och Maltsev driver in framför mål och styr in pucken.
Lite mer andrum för hemmalaget och den riktiga slutforceringen kommer inte från Huddinge utan KHK som koll på händelserna vinner rättvist med 4-2.
Skott: 11-7

MATCHFAKTA

KARLSKRONA HK - HUDDINGE IK 4-2
Periodsiffror: 2-0, 1-2, 1-0
Skott: 38-22

Målskyttar Karlskrona: Samuel Wälimaa, Hampus Karlsson, Ludvig Markman, Maxim Maltsev

Målskyttar Huddinge: Fredrik Renström, Anton Kalte

Matchstatistik från swehockey.

Nästa match spelas nu på onsdag när Mörrum kommer på besök i NKT Arena Karlskrona.

Öst mot Väst - Fyll arenan

Onsdagen den 3 mars i matchen mot Mörrum GoIS IK går vi för nytt publikrekord och visar att vi har Blekinges bästa hockeysupportar.

Vårt mål är att sälja minst 5051 fiktiva biljetter, men ”the sky is the limit”. Vi vet att vi kan klara det med er hjälp. Prata med grannen, farmor & farfar, svärmor eller kompisen som flyttat till annan ort. Tillsammans gör vi det möjligt.