Utjämnat i kvartsfinalserien

29 mars 2019 23:46

KHK J20 besegrade Djurgårdens IF i kvällens kvartsfinal på Hovet och tvingade fram en direkt avgörande match i morgon lördag.

Efter den snöpliga förlusten på hemmaplan i onsdags åkte KHK till Stockholm för returmötet i kvartsfinalspelet. Man var tvingade att vinna för att ta serien till en direkt avgörande match inmorgon lördag.

Och vann gjorde man också.
KHK öppnade målskyttet i powerplay genom Marcus Westfält i inledningen av matchen. Första perioden var jämn och slutade rättvist 1-1 efter att Djurgården kvitterade med cirka fem minuter kvar av perioden.

Den andra perioden började på bästa sätt för KHK när man redan under den första minuten kunde återta ledningen genom Erik Hansson. Djurgården jagade hårt efter kvitteringspucken men inga fler mål föll i period två.

I mitten av den tredje perioden drabbades KHK av en utvisning och efter 47 sekunder hade Djurgården åter kvitterat.
Drygt två minuter senare var det Djurgårdens tur att drabbas av en utvisning. Det tog 15 sekunder i det numerära överläget innan KHK för tredje gången tagit ledningen i matchen, denna gången genom Linus Karlsson.

Djurgården jagade kvittering men kom aldrig närmare. Linus Karlsson blev gjorde sitt andra mål för kvällen när han i öppen kasse fastställde slutresultatet 2-4.

Nu blir det en kort vila för lagen innan den avgörande matchen spelas på lördagen klockan 15:00.