Huvudtränare klar för KHK Dam

9 april 2021 08:00

KHK Dam har gjort klar med ny tränare inför den kommande säsongen.


-Vi har nu hittat en viktig pusselbit i lagbygget för damlaget 2021/22. Vår första rekrytering är en kvinnlig tränare. Att vi valde en kvinnlig tränare är för att vi tror på henne som en kraft att driva damlaget mot nya mål. I den nya tränaren får vi en tränare som driver sina spelare och sitt lag framåt. Hon heter Linnea Engstrand och kommer närmast från Kalmar HC, berättar Mickael Areklätt - ansvarig för KHK Dam.

Hej och välkommen Linnea. Berätta lite om din bakgrund.
-Jag är snart 29 år gammal och jobbar som lärare.
-Min hockeykarriär startade som 4-åring i Växjö Lakers organisation och jag spelade där tills det laget lades ner 2011. Med Växjö spelade jag i division 1 och i dåvarande riksserien, nuvarande SDHL.
Hösten 2011 flyttade jag till Sarpsborg, Norge och spelade där för Sparta Warriors i en säsong och fick med mig ett Norskt mästerskapsbrons hem innan det blev flytt till Kalmar för studier. Hösten 2012 och fram till 2016 spelade jag för KHK Dam, hade också ett kortare inhopp i HV71s damlag 2015 där jag var med när de skulle kvalspela upp till SDHL.

Hur ser din tränarkarriär ut?
-2016 var jag med och startade upp damlag i Kalmar och har fram tills nu varit huvudtränare för Damlaget där.

Vi hälsar Linnea varmt välkommen till Karlskrona HK. Nu hoppas vi på att Linnea tillsammans med damlaget, damjuniorerna och resten av alla tjejer i KHK tar nästa steg in i framtiden.