Inför matchen mot Mariestad BoIS HC

5 mars 2021 12:00

Ikväll gästar Mariestad BoIS HC NKT Arena Karlskrona. Vi fick en kort pratstund med Eric Karlsson inför matchen.

Hej Eric! Snart dags för match igen, hur är läget?
-Hej Micke! Läget är bra, ännu en viktig match. Det är dessa man vill spela.

Ett svängigt derby mot Mörrum senast där vi fick med oss 1 poäng. Hur skulle du sammanfatta matchen?
-Jag tycker första perioden är väldigt hafsig, fram och tillbaka. Det spelet passar Mörrum bättre även om vi vinner perioden med 3-1. I andra kontrollerar vi matchen fullständigt och jag tycker vi är starka på insidan i tredje men de lyckas ändå göra två mål. Stolt över att vi fortsätter kriga och inte lägger oss ner och dör. Därför lyckas vi kvittera och har ett öppet mål och flera chanser i slutet.

Målmässigt såg det bra ut efter den första perioden, men Mörrums reduceringsmål i den andra perioden gjorde avslutningen spännande. Vad pratade ni om inför den tredje perioden?
-Vi ville ha bättre värderingar med pucken, spela rakare och enklare. Försöka få puck djupt och långa anfall. Vi lyckas inte riktigt med det, men jag tycker ändå inte Mörrum skapar speciellt mycket utan det är ett PP mål och en individuell prestation.

Vi fick se två mål i powerplay, en spelform där vi tidigare haft lite problem med utdelningen. Är det något ni har tränat extra på den senaste tiden?
-Kul med utdelning, PP avgör många matcher. Vi har inte tränat mer än vanligt, vi gjorde några småjusteringar och det gav utdelning. Powerplay handlar mycket om kemi och skicklighet, sen givetvis självförtroende. Däremot är jag besviken på vårt boxplayspel, vi har släppt alldeles för mycket i den spelformen på slutet och det tar jag på mig fullt ut då det handlar mer om struktur.

Nu väntar den första matchen mot Mariestad som ligger på sjunde plats och kämpar för att ta sig över strecket. Hur ser du på den matchen?
-Ny bekantskap för oss, då vi inte mött dem ännu. Vi har haft en grym energi och krigarmentalitet på slutet, det kommer bli avgörande att vi håller i den. Varje match är extremt viktig för oss att ta oss till Play- In, vi tror stenhårt på en seger. Det får kosta vad det vill, vi ska vinna och inkassera 3 poäng.

Nicke var tillbaka till matchen mot Mörrum, men under matchen utgick Filip Nordström. Hur ser det ut på skadefronten i laget?
-Lite oklart hur truppen ser ut men vi vet att Nordström missar dagens match. Isak Posch står kvällens match.

Tack för pratstunden och ge järnet mot Mariestad!