KHK tog revansch på Djurgården

28 december 2016 22:25

Förra mötet lagen emellan i ABB Arena Karlskrona slutade med en stor seger för gästande Djurgården. Ikväll var det hemmalaget som avgick som segrare när Karlskrona vann med 3-1.

4182 hade bänkat sig för lagens andra drabbning i ABB Arena Karlskrona denna säsongen och matchinledningen påminde något om förra mötet.
Karlskrona satte direkt press på gästerna och redan efter 47 sekunder hade man jobbat till sig ett powerplay efter att Ville Varakas uppträtt lite för hetlevrat framför eget mål.
Djurgården avstyrde Karlskronas powerplay på ett bra sätt och kunde ju längre perioden gick äta sig tillbaka in i matchen.
Några missade frilägen och ytterst nära ledningsmål när Kellman bröt in från kanten var de hetaste chanserna för hemmalaget under den första perioden.
Djurgården avslutade första perioden med ett massivt tryck mot Johannes Jönsson, men perioden förblev mållös.

Den andra perioden börjar likt den första med hård press från hemmalaget och efter 42 sekunder ger det utdelning efter hårt förarbete av Morten Madsen och Jimmy Andersson där Joachim Rohdin kan göra 1-0 i en tilltrasslad situation.
Karlskrona fortsatte att sätta press och efter 2:30 tar Djurgården timeout som ger gästerna lite andrum. Efter 5:57 är det kvitterat efter en tilltrasslad situation bakom hemmamålet där Daniel Brodin kan slå in pucken från nära håll.
Karlskrona tar åter ledningen i matchen när Joachim Rohdin, som även blev utsedd till matchens lirare, tar upp pucken i offensiv zon och lägger in pucken till en framrusande Emil Larsson och 2-1 kommer upp på tavlan.

I början av den tredje perioden är det Johannes Jönsson som gör en jätteräddning och ser till att Karlskrona behåller sin ledning.
Ett par missade frilägen under matchens gång serveras hemmalaget, men med 2:20 kvar av matchen är det Arell som ser till att forna DIF-spelaren Emil Lundberg i nytt friläge ser till att Karlskrona går ifrån till 3-1.
Djurgården tar efter målet ut målvakten men ett uppoffrande försvar ser till att ledningen bevaras och matchen slutar 3-1 till hemmalaget.

Tack alla som kom och stöttade, nu laddar vi batterierna för nästa hemmamatch som är redan på fredag när Rögle BK kommer på besök.