Karlskrona föll efter en jämn drabbning mot Timrå IK

27 september 2019 23:59

Ett sent avgörande i den tredje perioden gav Timrå IK segern i kvällens match.

Första perioden blev en jämn kamp mellan KHK och Timrå. Båda lagen spelade avvaktande och det skapades inte många målchanser. Efter drygt halva perioden var det Timrå som lyckades spräcka målnollan och tog ledningen med periodens enda mål genom Jonathan Dahlén. Skotten i den första perioden skrevs till 6-6.

Andra perioden börjar likt den första med jämnt spel, Timrå är närmast ett mål när Jonathan Dahlen får friläge mot Arvid Ljung i KHK:s mål som gör en helt suverän plockräddning. Efter den räddningen tar KHK helt över matchen och Timrå tvingas efter 10 minuter ta en timeout. Trots timeouten fortsätter KHK att dominera och helt rättvist kommer också kvitteringen till 1-1 efter 14.52 genom André Nordstrand. Trots spelövertaget får Timrå en jättechans att ta ledningen men Arvid Ljung gör ännu en makalös plockräddning. Skotten i andra perioden blev 14-8.

Tredje perioden började inte bra för KHK, då Timrå tar ledningen med 1-2 genom Morten Madsen redan efter 1.30. Efter målet tar KHK över kommandot igen och helt rättvist kvitterar KHK till 2-2 genom Lukas Enqvist efter 4.22. När klockan står på 16.04 får KHK ett powerplay men skapar inte mycket. När det återstår 50 sekunder av powerplay drar KHK på sig en utvisning och det blir spel 4 mot 4. När Timrå blir fulltaliga så gör de 2-3 i power play med 1:27 kvar av matchen. KHK tar time out efter målet och plockar ut målvakten och skapar en halvchans, men istället gör Timrå 2-4 i tom kasse. Arvid Lundin stod för de 2 sista Timråmålen.
Skott i period 3 blev 10-10 och totalt 32-24. Utvisningar KHK 6 minuter, Timrå 10 minuter.

Trots förlusten gör KHK en mycket bra match och skulle ha vunnit om vi ser till spelet. Hela laget kämpar och sliter.

KARLSKRONA - TIMRÅ 2-4

Målskyttar Karlskrona: André Nordstrand, Lukas Enqvist

Målskyttar Timrå: Albin Lundin 2, Jonathan Dahlén, André Nordstrand

Statistik: Karlskrona - Timrå