Intervju med vår nya J18 tränare Eric Karlsson

15 april 2018 20:55
NYHET

Intervju med vår nya J18-tränare Eric Karlsson.


Kort, vem är Eric Karlsson?

-Jag är 24 år gammal och kommer ursprungligen från Vimmerby. Spelade hockey tills jag var 21 år då jag slutade på grund av mycket skador och hjärnskakningar. Har sedan två år tillbaka varit tränare i Vimmerby och senast Boro/Vetlanda. Som person är jag social, positiv och målmedveten.

Hur vill du beskriva dig som tränare?

-Som tränare skulle jag beskriva mig som väldigt driven och jobbar hårt för att skapa goda förutsättningar för mitt lag. Tydlig och rak med allt från spelidé till kravbild på spelarna. Jag står för ett kommunikativt ledarskap, där jag vill ha en öppen och ärlig dialog med mina spelare. Jag vill spela en konstruktiv och offensiv hockey, som baseras på hög fart och mycket skridskoåkning. För att göra det krävs det hårt jobb och en tydlig spelidé.

Hur ser du på ditt nya uppdrag i KHK?

-Det är ett stort ansvar. Jag är ödmjuk inför uppdraget och ser verkligen fram emot det. För min del handlar det först och främst om att sätta mig in i hur Karlskrona jobbat tidigare med sin juniorverksamhet. Bygga vidare på det som varit bra och sedan försöka spetsa till det som kan förbättras. Förutsättningarna finns i Karlskrona, nu handlar det om att vi gemensamt ledare och spelare att ta verksamheten en nivå till. Det blir en stor utmaning och kommer krävas hårt jobb från oss alla.

Klubbens ambition är att vi ska ta J18 tillbaka till Elit så fort som möjligt. Hur gör vi det enligt dig?

-Vi behöver ha en daglig verksamhet som håller j18 elit klass, på så sätt kommer vi skapa förutsättningar för att ta oss dit. Vi behöver träna, spela, förbereda oss osv som de bästa lagen i j18 elit gör. Det kommer bli en härlig utmaakaning.

Klubbens färger går i orange, hur känns det?

-Jag gillar orange - det är ju vår färg eller hur!

Vi välkomnar Eric till Karlskrona HK!

Karlskrona HK