Jesper Persson tvåmålsskytt när KHK vann över Södertälje

25 september 2019 22:58

Karlskrona HK vann under onsdagskvällen med 4-1 över Södertälje SK.

Hemmalaget startade matchen mycket bra och skapade många målchanser och efter 6 minuter jobbade man fram ett powerplay som inte gav någon utdelning. Efter drygt 10 minuter var det hemmalaget som fick spela boxplay där man kontrollerade Södertälje. KHK fick åter chansen att spela med en man mer när Södertälje drog på sig en utvisning och då kom äntligen 1-0 genom Jesper Persson, hans första i HockeyAllsvenskan.
Efter målet fortsatte KHK att trycka på och med lite mer än 2 minuter kvar av perioden kom också 2-0 målet efter en läcker lyftning genom Hugo Leufvenius. Perioden slutar 2-0 till hemmalaget och skotten skrevs till 7-6.

Den andra perioden startade KHK med att direkt öka på sin ledning till 3-0, återigen genom Jesper Persson. Perioden i sin helhet var väldigt jämn och Södertälje reducerade till 3-1 genom Ludvig Blomstrand i periodens slutskede. KHK:s Ludvig Jardeskog och Södertäljes Måns Lindbäck fick båda matchstraff efter ett slagsmål.
Skotten slutade 10-11 i bortalagets favör.

I inledningen av den tredje perioden fick KHK ett läge till att utöka ledningen, men Södertäljes målvakt Fredrik Bergvik gjorde en fin räddning. Det skapades chanser fram och tillbaka där Södertälje fick 2 frilägen men KHK:s målvakt Marcus Hellgren gjorde två fina räddningar.
Med 2 minuter kvar av perioden plockade Södertälje ut sin målvakt men lyckades inte göra något mål. När det återstår 59 sekunder är det istället KHK som på nytt gör mål när Linus Karlsson från mittzon sköt in 4-1 i tom kasse.
Skotten i den tredje perioden blev 10-9 och totalt 27-26 till KHK.

Hela laget gjorde en bra match, men ett extra plus till målvakten Marcus Hellgren och tvåmålskytten Jesper Persson.

Nästa hemmamatch är redan nu på fredag den 27/9 när Timrå IK gästar NKT Arena Karlskrona, missa inte att säkra din biljett redan nu på https://khk.ebiljett.nu!

KARLSKRONA - SÖDERTÄLJE 4-1

Målskyttar Karlskrona: Jesper Persson x2, Hugo Leufvenius, Linus Karlsson

Målskyttar Södertälje: Ludwig Blomstrand

Statistik: Karlskrona - Södertälje