Special teams fällde avgörandet när KRIF vann

24 september 2020 21:22

Tre mål i powerplay i den andra perioden grundlade segern för KRIF när man besegrade KHK med 1-4.

KRIF som kvällen innan besegrade Mörrum på bortaplan på 4-1 stod för motståndet när den första träningsmatchen i NKT Arena Karlskrona spelades under torsdagskvällen.

Första perioden är en jämn historia där KHK i inledningen bygger upp långa anfall men KRIF trycker effektivt ut KHK längs sargerna och går på snabba spelvändingar. Det är efter just en sådan spelvändning matchens första mål faller när KHK missar i positionerna framför Von Schoultz och Alexander Heiver slår in 0-1 efter assist av Ludvig Carlsson och Ludwig Wistén med 4:58 på klockan.
Direkt efter målet drabbas KRIF av en utvisning men gästerna håller undan och stärkta av ett bra boxplay är det KRIF som har läget för 0-2 men Von Schoultz motar.
I slutskedet av perioden drabbas KRIF återigen av utvisning och KHK inleder powerplay starkt men får inte in pucken och istället är det KRIF som återigen är nära 0-2. Perioden slutar med ledning för gästerna med 0-1 och skotten skrevs till 10-8.

Andra perioden hettar till och speglas av utvisningar för båda lagen men det är gästande KRIF inleder perioden starkast och för spelet. Dock är det KHK som gör periodens första mål efter exakt 6 minuter spelade när pucken till slut landar hos Christoffer Rasch som lägger in pucken i målvaktens vänstra kryss.
KHK är även nära att ta ledningen när pucken styrs i ribban bakom en överspelad målvakt efter att KRIF drabbats av en utvisning. Istället för hemmaledning vänds matchen när det är hemmalaget som drabbas av en utvisning med 11:24 spelat efter misslyckat byte och man blir sex spelare på banan. Endast 17 sekunder senare drabbas man åter av en utvisning efter en boarding i egen zon.
I det efterföljande 5 mot 3-spelet gör KRIF 1-2 genom en styrning framför Von Schoultz av Jakob Ringsby. KRIF utökar även till 1-3 efter en olycklig situation framför eget mål i det efterföljande 5 mot 4-spelet.
Utvisningarna fortsätter och KRIF gör även 1-4 i spel 4 mot 3 efter 15:23 spelat. Perioden slutar 1-3 till gästerna och skotten 16-15 i Karlskronas favör.

Det faller inga fler mål i den avslutande perioden utan matchen slutar med seger för gästerna med 1-4.

KARLSKRONA HK - KRIF Hockey 1-4
Periodsiffror: 0-1, 1-3, 0-0
Skott: xx-xx

Målskyttar Karlskrona: Christoffer Rasch

Målskyttar KRIF: Alexander Heiver, Jakob Ringsby, Jacob Hallberg, Martin Ekström

Nästa träningsmatch för KHK spelas i NKT Arena Karlskrona den 30 september när Kristianstads IK står för motståndet.

För information om webbsändning, klicka här.