• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
HV71
HV71

Karlskrona förlorade mot formstarka HV71

2 mars 2017 22:39
Efter matchen

För femte matchen i rad säkrade HV71 en seger - denna gång var det Karlskrona som slogs tillbaka. Ted Brithén visade vägen med två mål när HV vann med 2-5 och klättrade i tabelltoppen.


Det var med besked som HV71 klev ut i bortamötet med Karlskrona. Simon Önerud stressade tidigt fram ett misstag från motståndarförsvaret och gav fritt fram för Oscar Sundh. Ledningsmålet kom även för gästerna, som i spel fem mot fyra slog till genom Ted Brithén fint framspelad centralt av David Ullström.

HV-ledningen var logisk sett till matchbilden, där laget styrde och ställde. Karlskrona kunde växa in något, men skapade inte mycket framåt och istället small det igen i det egna nätet i periodens slutskede. Kristofer Berglund tog ett backskott som Mattias Tedenby styrde in till HV-ledning 0-2.

Avgjorde i målrik slutperiod

Direkt i upptakten av mittenakten var målskytten Brithén en ramträff från att utöka. Spelet fortsatte att domineras av HV, som ledde skotten med 0-7 efter mer än halva perioden. Då skickade Mattias Karlsson iväg ett skott som överraskade Fredrik Pettersson-Wentzel och vips var det reducerat för Karlskrona. Hemmalaget låg sedan på framåt och "PW" fick revanschera sig i HV-målet.

Närmare än så kom inte Karlskrona, för bara tre minuter in i slutperioden drev Kevin Stenlund upp en kontring och serverade Erik Christensen öppet mål. Det betydde 1-3 och en stund senare fyllde Brithén på med en riktig stänkare i det bortre krysset. Målskyttet var inte slut där, för Marcus Paulsson reducerade snyggt för Karlskrona innan Lias Andersson avgjorde med 2-5 i öppen målbur. HV71 tog därmed sin femte raka seger och är uppe på andra plats i tabellen.

Text hämtad från SHL.se