HV71

Karlskrona förlorade mot formstarka HV71

2 mars 2017 22:39
Efter matchen

För femte matchen i rad säkrade HV71 en seger - denna gång var det Karlskrona som slogs tillbaka. Ted Brithén visade vägen med två mål när HV vann med 2-5 och klättrade i tabelltoppen.

Det var med besked som HV71 klev ut i bortamötet med Karlskrona. Simon Önerud stressade tidigt fram ett misstag från motståndarförsvaret och gav fritt fram för Oscar Sundh. Ledningsmålet kom även för gästerna, som i spel fem mot fyra slog till genom Ted Brithén fint framspelad centralt av David Ullström.

HV-ledningen var logisk sett till matchbilden, där laget styrde och ställde. Karlskrona kunde växa in något, men skapade inte mycket framåt och istället small det igen i det egna nätet i periodens slutskede. Kristofer Berglund tog ett backskott som Mattias Tedenby styrde in till HV-ledning 0-2.

Avgjorde i målrik slutperiod

Direkt i upptakten av mittenakten var målskytten Brithén en ramträff från att utöka. Spelet fortsatte att domineras av HV, som ledde skotten med 0-7 efter mer än halva perioden. Då skickade Mattias Karlsson iväg ett skott som överraskade Fredrik Pettersson-Wentzel och vips var det reducerat för Karlskrona. Hemmalaget låg sedan på framåt och "PW" fick revanschera sig i HV-målet.

Närmare än så kom inte Karlskrona, för bara tre minuter in i slutperioden drev Kevin Stenlund upp en kontring och serverade Erik Christensen öppet mål. Det betydde 1-3 och en stund senare fyllde Brithén på med en riktig stänkare i det bortre krysset. Målskyttet var inte slut där, för Marcus Paulsson reducerade snyggt för Karlskrona innan Lias Andersson avgjorde med 2-5 i öppen målbur. HV71 tog därmed sin femte raka seger och är uppe på andra plats i tabellen.