Luleå
LHF

Karlskronas powerplay knäckte Luleå - vann streckfighten

25 februari 2017 19:45

Seger i nyckelmötet hemma mot Luleå och ett stopp på förlustraden. Karlskrona håller sig kvar på rätt sida om slutspelsstrecket, det tack vare trippla powerplaymål.

Tempot drevs tidigt upp i det viktiga streckmötet mellan Karlskrona och Luleå. Spelet böljade fint i matchupptakten, men två snabba powerplay gav Karlskrona kommandot och även ledning. Joel Kellman fick fram en passning till Mattias Guter, som lade pucken tillrätta och lyfte in 1-0 i öppet nät. Under periodens andra halva styrde sedan Luleå stora stunder men utan att skapa några riktigt stora chanser.

Istället skulle gästerna slå till tre minuter in i mittenakten. Ett kantskott styrdes då farligt av Johan Forsberg och på returen höll sig Karl Fabricius framme. Likaläget blev inte långvarigt, för med 6.07 på klockan lade Marcus Paulsson snyggt upp för Joachim Rohdin som i powerplay sköt 2-1. Chansmässigt var det fortsatt tätt och lagen skapade inte alltför många klara avslut.

Håller undan på tiondeplatsen: "Tre sköna pinnar"

Den tredje perioden öppnades sedan piggt av Luleå, som klev ut med offensiv attityd i jakten på mål. Ganska snart skulle det dock svänga och därefter var det Karlskrona som dominerade. Paulsson och Guter samspelade sig fram till två jättelägen och det var endast storspel från Joel Lassinantti som höll Luleå kvar i matchen.

Med drygt halva slutperioden spelad fick Karlskrona åter spela i numerärt överläge och då small det igen. Mattias Karlsson tog ett direktskott som Lassinantti styrde i en båge över sig själv och in i mål. Under slutminuterna försökte Luleå mer desperat, men Karlskrona höll undan och vann med 3-1 efter trippla powerplaymål. Segern gör att laget håller sig kvar på den tionde och sista slutspelsplatsen före Djurgården.

–Kul att vi kunde komma upp så bra som vi gör. Powerplay funkar riktigt bra idag, tre sköna pinnar, slog Mattias Karlsson fast för C More efter segern.