LHC

Grymt skön seger

18 februari 2017 00:12
Efter matchen

Vilken skön seger! 3-1 mot formstarka Linköping smakade helt underbart. Det var hjärta, moral och Honken som under 60 minuter stod emot gästerna från Östergötland – en tvättäkta lagseger!

Det var också hemmagrabbarna som startade bäst och fick en drömstart med ett tidigt mål.
Rhodin gjorde ett fint jobb på kanten, fick fram pucken till kapten Madsen som stod för en delikatess när han serverade Cruseman en backhandpassning. ”Cruse” förvaltade passningen på bästa sätt och tryckte dit 1-0.
Denna gången var hemmalaget inte beredda att lämna ifrån sig ledningen, oavsett hur mycket än LHC tryckte på. Det blev mycket puckinnehav och avslut från LHC men hemmalaget höll emot och det som inte backarna fångade upp tog Honken säkert hand om.
KHK var långt ifrån ofarliga. Omställningarna fungerade bra och Bergström fick chansen att utöka ledningen med ett friläge men hårt uppvaktad missade han sista dragningen. Det var inte bara förstakedjan som ställde till med oreda, Guters kedja oroade LHC-försvaret. Jimmy hade läge och i periodens sista minut fick Kellman ett par farliga lägen men inget resulterade.
Perioden slutade 1-0 till hemmalaget.

Andra perioden var den första lik men utvisningar åt båda håll satte karaktären på perioden. KHK fick första numerära överläget tidigt i perioden.
Bra start på det numerära överläget men man lyckades inte hålla i utan LHC klarade av sitt boxplay på ett bra sätt.
Spelet böljade perioden igenom med ett spelövertag för gästerna. KHK blev dock allt farligare i omställningarna och försvarsspelet blev sådär bra som vi såg i höstas. Hemmalaget fick senare ett nytt powerplay med 11:40 kvar av perioden. Det tog dock en bra stund innan vi kunde forma ett spelövertag där Jocke Rhodin hade den farligaste chansen men LHC-keepern Högberg avvärjde.
KHK hade precis blivit fulltaliga när det var gästernas tur att pröva lyckan i powerplay i mitten av perioden.
Hemmalagets spel i boxplay var prickfritt. Farligast läget fick Sebastian Karlsson med fick fri väg mot Honken som återigen räddade friläget.
Efter knappa minuten var det dags för nästa utvisning när Kellman fick sätta sig på botbänken. Ännu en gång gjorde KHK ett ruggigt boxplay och släppte inte LHC över tröskeln. Linköping försökte på alla sätt tvinga hemmalaget att kapitulera men inget lyckades.
När 1:46 återstod av perioden fick gästerna tredje raka överläget. Än en gång stod KHK emot och det blev riktigt farligt med sekunder kvar när bröderna Olimb försökte överlista Honken men ”låset” där bak gjorde det återigen bra.
Perioden slutade mållöst.

Allt avgjordes i tredje perioden. Bortalaget jobbade desperat för en kvittering och hade som vanligt mer puck och mer avslut. Hemmalaget försvarade sig på ett mycket bra sätt och spelvändningarna var fortsatt lika farliga som tidigare vilket hämmade LHC:s offensiv. Efter sju minuter fick LHC chansen att komma ikapp när Salmela fick läget men som vanligt denna afton stod Honken i vägen. Fem minuter senare vände återigen hemmalaget spelet och Kellman drev in pucken i anfallszon släppte till Bergström som drog direkt.
På något sätt letade sig sedan pucken in i nätet bakom Högberg fram till 2-0. Hemmapubliken började vädra en efterlängtad seger. Kort efter målet fick även Rhodin ett farligt läge. LHC tryckte på och allt mer desperat och med 3:17 kvar av perioden tog gästerna time out. Högberg satte sig på bänken och anstormningen tog sin början. Trots en man mer och ett ordentligt spelövertag blev det aldrig riktigt farligt.
Istället kunde KHK:s meste målgörare Bergström sätta sitt andra för kvällen i tom kasse och 3-0 sattes upp på tavlan.
LHC kunde dock sätta ett tröstmål med sex sekunder kvar och matchen slutar med hemmaseger med 3-1.

Ove, Micke och laget fick vinna på hemmaplan. En viktig seger som innebar viktiga poäng. En seger som betyder mycket. Laget visar moral, tålamod och hjärta. Honken är strålande och Bergström blev KHK:s meste målskytt.
Vi suger på seger-karamellen hela kvällen. Imorgon är det en ny dag och en ny match mot LHC.