Karlskrona
KHK

KHK lyckades inte vända trenden

15 februari 2017 21:56

Nystart efter uppehållet och siktet var inställt på tre viktiga poäng på bortaplan mot Rögle i kampen om slutspelsplatsen. Kampen och poängen förlorades dock när Rögle vann med 4-1.

Första perioden slutade mållös där det var hemmalaget som började bäst, mycket tack vare ett tidigt numerärt överläge när Karlskrona var sex man på banan. KHK gjorde det bra i boxplay och Rögle hade svårt att vaska fram någon riktigt farlig chans i överläget.
KHK åt mer och mer is ju längre tiden gick i första perioden och man skapade en hel del halvchanser men inget som resulterade.
Lundberg hade ett tidigt friläge men Lindbäck räddade, även Jimmy Andersson jobbade hårt och fick en bra chans på styrning.
På samma sätt försökte Rögle hota KHK men då stod Honken stabilt i vägen.

Alexander Bergström summerade första för CMore och menade på att vi hade några bra byten och initiativ men spelet var alltför hafsigt. Och nog gjorde vi det lite för lätt för Lindbäck i första.

Andra perioden började sådär bra som vi all ville se där glimtar från höstens fina spel var tillbaka vilket resulterade direkt.
KHK tog ledningen genom Kellman när Bergström vallar till Paulsson som smekte vidare till Kellman.
Efter målet blev vi för försiktiga och Rögle tog över spelet mer och mer. Guter fiskade som vanligt vid blå efter halva perioden men blev avblåst helt rätt för offside. Bara sekunder senare hittar Lundberg en framstormade Madsen i slottet men Lindbäck stod i vägen.
Rögle fick chansen när vi blev alltför passiva och gick bort oss men Honken var fortsatt trygg i mål. Rögle fick till slut sin kvittering efter ett rejält övertag i spelet. Med fem minuter kvar kvitterar Fairchild med ett skott i krysset bakom en skymd Honken. Första hälften bra men andra delen blev vi för passiva.

Stora delar av tredje perioden tillhörde Rögle och det visade sig också i målprotokollet. Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och fortsatte hela perioden igenom.
Ledningsmålet kom också efter knappt två minuter in i perioden efter snabb spelvändning där Jesper Williamsson forcerar in pucken.
Bästa chansen fick Guter, visserligen i en omöjlig vinkel, men Lindbäck var åter i vägen.
Honken höll oss kvar i matchen när Rögle tryckte på men till slut var även han tvungen att kapitulera när Schütz ger Rögle ledningen i numerärt överläge.
Chanser att reducera fanns men det var inte vår kväll och när Honken plockades så avgjorde hemmalaget i öppen kasse fram till 4-1.

Ingen bra kväll för oss. Vi ligger kvar på slutspelsplats och där ska vi vara kvar. Vi ska till slutspel. Stötta oss i kampen om slutspelsplatserna. På fredag är det dags för Linköping hemma i ABB Arena Karlskrona.

Tack Blackbugs som stöttade – bara en klack i hallen!