Skellefteå
SKE

En poäng bärgad mot Skellefteå

1 mars 2016 22:27

Förra mötet lagen emellan i ABB Arena Karlskrona slutade med förlängning och hemmaseger. Kvällens match hade många likheter men ikväll var det Skellefteå som tågade ut med bonuspoängen efter avgörande 2-3.

Skellefteå hade ikväll chansen att som första lag någonsin säkra seriesegern för fjärde året i rad.
KHK med en starkare inledning på året jagar åter formen inför stundande kval.

Första perioden
Skellefteå visar direkt att man leder serien och tar kommandot i matchen. Dock lyckas KHK stå emot anstormningen och styra undran gästernas anfall utan att de kommer till de riktigt farliga lägena.
Istället är det Cruseman som får den första riktigt farliga chansen i matchen när Skellefteå missar markering framför mål men tyvärr är det Markus Svensson i målet som går vinnande ur den situationen.

Anstormingen från gästerna kommer av sig när man drabbas av två utvisningar men hemmalaget lyckas inte förvalta överlägena utan 0-0 står sig.
Närmast ett ledningsmål i senare delen av perioden kom Skellefteå efter styrning framför mål som via Honken tar vägen via ribban och ut igen.

Andra perioden
KHK inleder andra perioden med ett rungande stolpskott av Henrik Nilsson och Cruseman får tyvärr inte in pucken på returen.
Skellefteå tar över och biter sig fast i KHKs zon och till slut tar coach Hånberg timeout efter sex minuter spelade.

KHK lyfter sitt spel och är aggresivare efter lagets timeout. Men det är Skellefteå som tar ledningen efter att Tim Heed avlossat skott från blålinjen som letar sig in i mål via Karlskrona-bekantingen Pär Lindholms knä.

Dryga halvminuten efter Skellefteås ledningsmål är det Jimmy Andersson som står för hemmalagets andra ramträff för kvällen.
Dock får Jimmy sin revansch i den sista spelminuten av perioden när Guter vinner puck i egen zon och med nio sekunder av perioden är det Jimmy som kvitterar via ribban och in bakom Markus Svensson.

Tredje perioden
En bra inledning av hemmalaget i början av den tredje perioden gör att Skellefteå har svårt att komma upp i banan.

Efter drygt sex minuter får KHK powerplay efter utvisning för too many players på bortalaget.
Snyggt powerplay och 16 sekunder senare har Mattias Guter gett KHK ledningen efter läcker pass bakom ryggen av Cruseman.
Kort därefter får KHK nytt powerplay och man får också ett jätteläge att utöka till 3-1.

Istället är det Skellefteå som utjämnar efter 11 minuter spelade till 2-2 efter att Mattias Ritola säkert placerat pucken vid Honkens högre stolpe när det är hemmalagets tur att besöka utvisningsbåset.
Resten av perioden blir ett ställningskrig där inget av lagen vill riskera att gå bort sig. Inget av lagen kommer till de riktigt vassa lägena utan matchen slutar med varsin bärgad poäng.

Övertid
I förlängningen är det denna gången Skellefteå som drar det längsta strået efter att man stört KHK´s uppspel i egen zon. Julien täcker passningsvägen men pucken åker rätt upp i luften och ställer Honken samtidigt som Mattias Ritola på volley gör sitt andra mål i matchen på egen retur.