HV71
HV71

Fullsatt arena fick se KHK förlora

19 februari 2016 22:35

Fullsatt arena och Ladies Hockey Night för första gången innebar en härlig inramning av matchen mot HV71. Med det fina spelet från Frölundamatchen i minnet vädrade KHK-fansen revansch. Det började inte bra och det slutade inte bra, där emellan. Det är ändå en styrka att ta ledningen och gå ifrån med två måls ledning även när spelet inte fungerar fullt ut.

Första perioden
Tanken var att fortsätta det fina spelet från matchen mot Frölunda men efter att HV fått ett powerplay efter bara 25 sekunder, så tar HV över allt. Enstaka anfall kommer från KHK:s sida. Och HV är nära, nära att ta ledningen. Efter 14 minuter har HV 10-0 i skott. Det var långa stunder Honken mot HV. Vi är inte alls med i matchen. HV har chans att stura pucken i mål men utanför.
Efter 15 minuter kommer Kellman, Bergström och Cruseman uppbackade av Gunnarson och kapten Brouillette, och i en lite rörig situation framför mål får ”Berget” fram pucken till Joel som har helt öppet mål men pucken tar i stolpen. Kort efter den situationen åker KHK ut igen. Då har nog de flesta orange-klädda i publiken sett både två och tre situationer som borde renderat i en HV-utvisning men domaren dömer som alltid. Perioden slutar 0-0. Positivt är dock att vi klarat två boxplay.

Andra perioden
Det blir en helt annan matchbild. Mer skott på mål, mer energi och bättre spel från KHK.
Emil med en fin macka till Guter som bara ska raka in pucken men pucken tar en konstig bana och hamar vid sidan av målvakten som ser helt överspelad Larsson putta in returen i öppen kasse, 1-0.
18:30 drömpass av Gartner som friställer Bergström och han gör inga misstag utan lurar snyggt bortakeepern fram till 2-0.
Tyvärr går det bara 30 sekunder innan HV reducerar i periodens sista minut genom Emil Johansson, snörpligt men inte alls orättvist.

Tredje perioden
HV kopierar första perioden och tar snabbt kommandot i tredje perioden. Det blir spel mot ett mål och nio minuter in kan vi inte stå emot utan Sundh kvitterar utan bevakning framför Honken. Drygt tre minuter efter kvitteringen åker vi på den fjärde tripping-utvisningen ikväll när Kähkönen åker ut. Vi försvarar oss bra, precis som tidigare, men med 30 sekunder kvar av utvisning kommer även ledningsmålet, 2-3. KHK försöker lyfta spelet och visst får vi en del chanser men inte tillräckligt farliga. Tiden rinner iväg och med två minuter kvar sitter Honken på bänken. KHK kryper lite närmre men det räcker, närmre än Grundels jättekanon i ribban kommer vi inte poängen ikväll. Det blir inga fler mål, det blir en ny uddamålsförlust.

Vi har en bra mittperiod men annars är det HV som för matchen i både första och sista perioden. HV vinner rättvist när vi inte kan svara i tredje perioden. Känns ändå som vi hade chanserna till fler ål även om inte spelet stämde fullt ut. Nåväl, det är chans till revansch snabbt då en ny match väntar under morgondagen då i Kinnarps Arena. Då är vi redo igen! Det är VI som är KHK!