Karlskrona
KHK

Poängsviten bruten i Gävle

4 februari 2016 22:45

Tidigare möten under säsongen har varit tuffa fighter där Brynäs vann de två inledande matcherna innan KHK sist vann på hemmaplan med 3-2. Fram tills kvällens match hade KHK tagit poäng i fem raka matcher men ikväll satte Brynäs stopp för ytterligare poäng efter att KHK föll med 2-1.

I början av första perioden drabbas KHK av en utvisning.
Halvminuten senare har Brynäs tagit ledningen genom Lucas Carlsson efter assist av Karlskronasönerna Pathrik och Ponthus Westerholm.
KHK jobbar sig in i matchen men drabbas åter av en utvisning i mitten av perioden, dock utan att Brynäs lyckas förvalta chansen denna gång.
Brynäs tar tag i taktpinnen men KHK hade ändå ett par lägen att kvittera. Men 1-0 står sig perioden ut.

I början av den andra perioden är det KHK som får chansen i numerärt överläge efter att Fernström i målet blivit pååkt.
Dock lyckas man inte förvalta överläget utan Brynäs fortsätter att ha kontrollen över matchen.
Linus står för kvällens höjdpunkt när han från nära håll räddar ett nästan givet mål med plocken.
Brynäs kommer i anfall efter anfall och till slut trillar pucken in efter att Greg Scott skjutit 2-0 till hemmalaget med fyra och tretti kvar av perioden.

Efter drygt åtta minuter i den tredje perioden drar Ponthus Westerholm på sig en 5+20 efter att slagit klubban på Kähkönens ädlaste delar.
I det efterföljande numerära överläget skapar KHK en del chanser och till slut är det Mattias Guter som bombar in reduceringen till 2-1 efter assist av Kellman och Bergström.
Målet faller med 2:41 kvar av utvisningen och KHK fortsätter i powerplay men lyckas inte överlista Felix Sandström i hemmakassen.
I slutet av matchen lämnar Fernström kassen till förmån för ytterligare en utespelare och man är ytterst nära en kvittering med sekunder kvar av matchen när Rohdin får läget, men matchen slutar med seger 2-1 för Brynäs.

Ny chans till poäng på lördag när Linköping HC gästar ABB Arena Karlskrona.