Skellefteå
SKE

Vilja,kämpaglöd och heta känslor gav 2 poäng

23 januari 2016 20:19

Efter en olycklig start på matchen tog KHK tillbaka momentumet och vann andra raka hemmamatchen med 4-3 över Skellefteå efter att Julien Brouillette avgjort 35 sekunder in i förlängningen.

Skellefteå AIK stod för motståndet denna lördagseftermiddagen i ABB Arena Karlskrona. Matchen hade knappt börjat när Axel Holmström efter drygt en och en halv minut lägger in en puck framför mål som oturligt nog styrs in i egen kasse bakom Honken. Inte den starten man hade hoppats på.

Men laget fortsätter kämpa sig in i matchen och det börjar hetta till och det är smågrinigt ute på isen. Till slut blir KHK belönade med spel i fem mot tre när två Skellefteåspelare skickas ut i utvisningsbåset.
Med elva minuter på klockan och tjugosex sekunder kvar på den första utvisningen är det Anton Grundel som ser till att kvittera från blålinjen.
Perioden fortsätter med heta känslor ute på isen och detta är en match där laget står upp. KHK tar över den första perioden och har flera lägen att ta ledningen, men siffrorna är 1-1 efter första perioden.

Andra perioden som tidigare har varit den svaga punkten är ikväll perioden som KHK vinner med 2-1. Man pressar Skellefteå långa stunder och efter tio minuter i andra perioden faller så 2-1 efter att Alexander Wiklund distingt skjutit in pucken bakom Markus Svensson.
Dock skulle glädjen bli kortvarit när Skellefteå genom Adam Pettersson endast 38 sekunder senare kvitterar.
Men KHK låter sig inte slås ner av kvitteringen utan fortsätter trumma på och en minut senare skjuter Henrik Nilsson ett skott som efter en sargstuds via Svenssons rygg till slut hamnar i mål.
Skellefteå jobbar sig in i matchen KHK men kommer inte till de klara avsluten som krävs för att överlista Honken.
Skellefteå får avsluta perioden i powerplay som dock inte ger mer i målprotokollet.

Tredje perioden börjar med en minut och trettiotre sekunders powerplay för Skellefteå, men KHK säljer sig dyrt och lyckas freda målet.
Dock kommer kvitteringen och 3-3 på tavlan efter fyra minuter spelade när Martin Lundberg lägger in pucken mot mål som oturligt studsar på benen på Victor Aronsson. Andra slumppucken som letar sig in via KHK-spelare i eget mål.
Resten av perioden är fortsatt tight och jämn och avslutas med utvisning för KHK med 46 sekunder kvar på tavlan. KHK fredar sig och matchen avlutas med ett matchstraff på en Skellefteåspelare efter diskussion med domaren.

Förlängning väntar och med 35 sekunder spelade är det till slut Julien Brouillette som mycket snyggt lägger in pucken i Markus Svenssons väntra hörn. Ett förarbete där Julien kämpar tillbaka pucken efter att sånär blivit av med den och sedan letar sig in framför mål där han blir helt friställd.

Glädjevrålet är enormt och de flesta av de 3011 i publiken har åter sett sitt KHK vinna en hemmamatch.

Vi vill tacka alla som kom ikväll och hejade fram grabbarna.
På onsdag är det åter dags för hemmamatch då Brynäs IF kommer på besök.