Karlskrona
KHK

Förlust i tight match

21 januari 2016 23:22

KHK gör en gedigen insats i COOP Norrbotten Arena ikväll. Luleå utnyttjar effektivt misstagen vi gör i de två första perioderna. Vi reser oss i tredje och när Matias Guter sätter straffen så är vi med i matchen. Vi hotar Luleå i matchens sista minut men det räcker inte, matchen är slut och Luleå vinner med 2-1. Vi möter ikväll ett av seriens mest formstarka lag och gör en bra insats även om poängen uteblir.

Vi börjar matchen bäst och tar initiativ. Vi leder skotten med 2-7 när halva perioden har passerat men det är ändå, ologiskt nog Luleå som tar ledningen när vi står lite grann på hälarna och det utnyttjar Rajala i ett friläge, 1-0. I andra perioden spelar Luleå upp sig och tar över spelet samtidigt som vi har en del heta chanser. KHK får ett powerplay som man inte lyckas förvalta och två minuter senare passar vi fel och det utnyttjat Luleås Harju som får friläge nummer två, och 2-0 Luleå.

Resultatet står sig en bit in i tredje även om vi försöker gasa på så lyckas Luleå hålla oss på avstånd. 10 minuter in i tredje går Guter loss och blir nedriven – straff! EN straff som han själv tar och snyggt förvaltar fram till 1-2. Nu är det match igen på allvar. KHK gör ett försök att gå ikapp och spelar med en man mer på banan sedan Linus lämnat kassen. Försöken är bra men utdelningen kommer inte utan Luleå lyckas hålla undan. Matchen slutar 2-1.

Vi ger en stor eloge till Charlie som var enda KHK-supporten på plats, klädd i klubbens färger – härligt!
Nu tar vi sikte på matchen mot SAIK hemma i ABB Arena Karlskrona.