MoDo
MoDo

Äntligen!

16 januari 2016 23:21

Äntligen seger! Anton Grundel tar pucken från egen zon och driver in i anfallszon, flippar till Jimmy Andersson som får fritt fram på kanten och prickskjuter in pucken i Bjurös vänstra kryss, med en sekund kvar av förlängningen! Underbart för alla som jobbar med KHK hockey, grabbarna i laget och inte minst för våra trogna fans och partners.

Det blev en rätt svängig match där lagen bytte både spelövertag och chanser. KHK inleder första perioden bäst och har de hetaste chanserna. Modo är lite avvaktande. 13:46 kommer så det logiska ledningsmålet när Jeppe Olofsson tar in pucken i anfallszon, och serverar Henrion som trots hård bevakning hittar maskorna bakom Bjurö. Modo reser sig mot slutet men lyckas inte kvittera. Perioden slutar rättvist 1-0, skotten 7-11.

Andra perioden blir den första lik. Spelet böljar fram och tillbaka, inget av lagen tar riktigt kommandot i inledningen. Efter drygt fyra minuter är det KHK som spelar powerplay. Dock utan resultat. KHK trycker på men 9:54 in i perioden kvitterar Modo lite snörpligt när Possler skickar in pucken framför mål där Victor Olofsson får träff på pucken fram till 1-1. Grabbarna ger dock inte upp och faller inte ihop utan fortsätter kämpa. När laget får sitt tredje powerplay kommer ledningsmålet. Det är så snyggt och det påminner om Sveriges mål mot Ryssland i VM 1987, Loob/Sandström. Vår firma heter Cruseman och Guter – snyggt! Modo får en chans i powerplay i slutet och det är nära men stolpen är i vägen. KHK leder inför tredje med 2-1, skotten 17-21.

Den tredje perioden är inte de andra helt olik. Lite nervöst och lagen växlar av med initiativ och chanser. Modo inleder med powerplay som KHK kontrollerar utan större problem. Modo har inledningsvis mer puck men KHK tar över perioden ju längre den går. Emil Pettersson står för en uppåkning utöver det vanliga när han tar pucken från egen zon och slalomåker igenom hela KHK och sätter kvitteringen. Mot slutet har vi flera bra chanser att ta ledningen i matchen. Olofsson, Rohdin och Cruse har alla chansen att föra KHK till seger men det vill sig inte och Bjurö gör det riktigt bra i Modo-kassen.
Även om KHK gjort sig förtjänt av en seger vid full tid så går matchen till förlängning.

I förlängningen är det KHK som för spelet. Vi för spelet utan att få pucken i mål. När alla väntar på straffar gör Grundel en jätteinsats när han tar in pucken i anfallszon och flippar pucken till en vilt framrusande Jimmy Andersson. Jimmy gör inga misstag utan prickskjuter in segermålet i Bjurös vänstra kryss – seger!

Många bra insatser idag men framförallt så visar vi att vi kan vinna. Extra skönt att det är på hemmaplan. Nu väntar vi med glädje tills det är dags igen, då väntar Luleå på bortaplan. Efter den matchen ses vi på hemmaplan igen.