Färjestad
FBK

KHK föll mot Färjestad

7 januari 2016 23:25

Nära 3000 personer i ABB Arena Karlskrona fick se sitt hemmalag förlora tungt i första matchen för året. Men KHK börjar matchen absolut bäst.

Grabbarna kommer ut spelsugna och taggade, de ger inte Färjestad speciellt mycket utrymme. KHK har också första periodens enda powerplay som dock inte resulterade i något mål. 14 minuter in i perioden kommer ändå belöningen för det hårda jobbet när nyblivna pappan Riley Holzapfel slänger iväg pucken mot mål. En möjlig touch på en Färjestadsspelare ställde Haugen i målet och 1-0, välförtjänt. Vi har också en jättechans att utöka ledningen med tre minuter kvar då Jeppe Olofsson åkte sig fri men Haugen var med i målet.

I andra börjar KHK precis lika bra som i första och stör FBK högt i banan. Det är ändå värmlänningarna som utjämnar via Mikael Johansson, hans första av tre mål denna kväll. FBK får energi av målet och tar över andra perioden mer och mer. Robbie Earl i FBK driver in i zon, och trots hård uppvaktning sätter han ledningsmålet i krysset bakom Honken. När alla väntar på periodpaus får FBK powerplay och med ynka 18 sekunder kvar av perioden är det dags för Mikael Johansson att utöka ledningen efter en sargstuds bakom målet. Ett effektivt Färjestad vänder matchen och spelet i andra perioden.

I tredje perioden vill Färjestad stänga matchen och skapar inte jättemycket framåt men lyckas effektivt störa KHK:s uppspel. När KHK får en ny chans i powerplay så dröjer det bara sju sekunder innan Jeppe Olofsson klappar in reduceringen till 2-3 på pass av Guter. Hoppet tänds och KHK trappar på. Ännu en utvisning för Färjestad ger nytt läge men denna gång skapas inte några direkt vassa lägen för reducering. I matchens sista minut tar KHK ut målvakten och först ser det ut som att FBK kan avgöra matchen i tom kasse men istället vänder spelet och Johan Henrion kommer fri med Haugen. Men domslutet ger Haugen räddningen och Kellman som försöker trycka in pucken i mål åker på en slashing. Trots utvisning fortsätter KHK utan Honken i mål. Men det blir istället Mikael Johansson som definitivt avgör matchen med sitt tredje mål för kvällen. Matchen slutar 2-4 till ett effektivare FBK. KHK tar trots förlusten revansch på sig själva efter matchen i Växjö. Grabbarna var värda poäng och vinst idag men den andra perioden förstör kvällen. Nu laddar vi om och redan på lördag kommer Rögle på besök.

Tack ni 2949 som stöttade ikväll och en extra stjärna till klacken som höll igång och stöttade matchen igenom.