Luleå
LHF

Bara segern saknades

26 februari 2016 00:29

KHK var ute efter revansch efter förlustmatchen i Karlstad. Och KHK tar hand om inledningen av matchen, mittperioden är vår från start till slut och även i tredje akten är vi hetare. Vi fick övertag i form av fyra powerplay men även i spelet fem mot fem är vi ikväll bättre sett till hela matchen.
Det som saknas är endast segern. Luleå gör ett mål mer och vinner matchen. Inte rättvist men likväl.

Första perioden

KHK går ut och tar tag i matchen redan från start, bra fart som redan efter 2.59 i första utvisningen i matchen och KHK får chans i powerplay. Det blir dock inga direkta farligheter. Istället åker Emil Larsson ut direkt efter för cross-checking. KHK som visat upp ett bra boxplay senaste tiden avväpnar Luleå effektivt. Efter powerbreak tar KHK kommandot igen och 11.07 in i matchen kommer ledningsmålet genom ett fint handledsskott av Olofsson, på pass av Holzapfel och Persson. KHK fortsätter att snurra i Luleås zon men som så ofta får gästerna kvittera bara ett par minuter senare. Det blir rörigt framför en skymd Honken och Hedman kan stöta in kvitteringen till 1-1. Bara 30 sekunder senare har hete Jesper Olofsson chansen att ge laget ledningen igen genom ett friläge men som så många gånger under kvällen är Joel Lassinantti i vägen för KHK:s lycka. KHK fortsätter att trycka på men matchen går till vila med ett likaresultat.

Andra perioden

Likt den först, undantaget någon minut av Luleåpress, så fortsätter KHK trumma på i inledningen av andra perioden. Det blir en period där laget dominerar från start. Chanserna avlöser varandra och det är Lassinantti som ser till att Luleå är kvar i matchen. Det blir en hel del utvisningar i andra, först åker Luleås Mikkelson ut efter bara 46 sekunder in i perioden, ett powerplay följer som inte resulterar utan det är snarare efter det som KHK dominerar och har riktigt vassa läget för att gå ifrån. Åtta minuter in i perioden är det dags för powerplay igen efter en hakning av Melart. Bra powerplay som dessvärre inte resulterar trots en del bra chanser. Återigen är KHK än lite vassar i spelet med fullt manskap. Efter 14.47 in i andra är det dags för tredje raka utvisningen för Luleå. Luleå försvara sig bra och KHK kommer inte någon vart. Det är ändå KHK:s period, tills en minut återstår då Wallmark styr in pucken bakom Honken. Ologiskt men en bra prestation av ett effektivt Luleå. Luleå går till pausvila i ledning, 1-2.

Tredje perioden

Det blir en rätt svängig tredje period utan att lagen riktigt får till heta lägen. Luleå vill stänga matchen och KHK vill kvittera. Efter halva perioden börjar KHK får lite mer tryck och skapar bl. a. genom Rohdin några heta chanser men utan att få gummitrissan i nätmaskorna. KHK jagar desperat en kvittering men Luleå står emot bra. När vi ligger på för att stressa Luleå i egen zon kommer en olycklig utvisning på Bergström som förtar slutforceringen,. KHK gör ett bra boxplay och med 40 sekunder kvar sitter Honken på bänken. Tyvärr kryper inte KHK närmre utan förlorar med uddamålet.

KHK vinner skotten och har ett övertag långa stunder i matchen men får inte in pucken. Powerplay som har blivit ett bra vapen på senare tid fungerade inte ikväll. Vi ska komma ihåg att vi möter ett av seriens mest formstarkaste lag, och vi gör det riktigt bra. Vi kan vara stolta över prestationen i stort även om resultatet inte gick vår väg. Vi tackar alla 3144 som stöttade ikväll!
Nu väntar ett formstarkt Malmö på bortaplan på lördag. Då stöttar vi laget igen – det är VI som är KHK!