KHK i fortsatt serieledning efter bortaseger mot Malmö

29 oktober 2016 22:48

Efter sista matchen inför landslagsuppehållet behåller Karlskrona serieledningen efter att man vänt 1-0 till 1-3 i sista perioden i bortamatchen mot Malmö Redhawks.

Lagom till matchstart kom beskedet att Johannes Jönsson skulle ta plats mellan stolparna då Honken fått ett olyckligt skott på sig och tvingats avstå kvällens match.
Johannes tog chansen och motade 40 skott, noterades för 97,50 i räddningsprocent och inkasserade sjätte segern på lika många matcher under säsongen.

Första perioden är det Karlskrona som börjar starkast och sätter press på Malmö, men man kommer aldrig till de klara målchanserna.
Istället är det Malmö som tar ledningen i numerärt överläge efter halva perioden spelad.
Karlskrona tappar initiativet och resten av perioden blir en jämn tillställning vilket också skotten visade med fördelningen 12-12.

Andra perioden är ett ställningskrig där Karlskrona hade ett par klara lägen att kvittera matchen men man lyckas inte få hål på Cristopher Nihlstorp i Malmökassen och 1-0 till Malmö stod sig in i den tredje perioden.

Sista perioden hinner knappt börja innan Malmö får ett jätteläge efter att Karlskrona tappat puck i egen zon. Men Jönsson i målet gör en jätteräddning och håller Karlskrona kvar i matchen.
Istället är det Karlskrona som efter fyra minuter bryter Malmös anfall där Emil Larsson lägger en passning upp i mittzon till Mattias Guter som störtar mot mål, Guter tog vara på chansen och 1-1 kommer upp på tavlan.
34 sekunder senare är det dags igen då Marcus Paulsson trampar in i zon, rundar sig back och bryter in framför mål och ger Karlskrona ledningen med 2-1.
Karlskrona backar hem och försvarar sin ledning, men med 10 minuter kvar av matchen är det Karlskrona som fastställer slutresultatet till 3-1 återigen genom Marcus Paulsson när han tar sig in mot mål och Nihlstorp överraskas av Paulssons lösa skott.
Resten av perioden bevakar man ledningen med säkert försvarsspel och Malmö hade svårt att ta sig in i zon.

Efter matchen hyllades laget av alla tillresta supportrarna, tack för det det underbara stödet ni ger oss!
Nu går vi till landslagsuppehåll som serieledare. Ett landslagsuppehåll där vi kan följa vår Alexander Bergström på sitt första landslagsuppdrag.
Vi laddar batterierna inför nästkommande match i Behrn Arena den 10 november mot Örebro innan vi åter ses i ABB Arena Karlskrona den 12 november när Frölunda åter kommer på besök.

Har ni inte säkrat biljetter ännu så gör det nu! Hockeyfesten fortsätter.