Ny tung förlust

21 februari 2021 18:50

På söndagseftermiddagen väntade ett bottenmöte mellan Skövde och Karlskrona i Allettan. Visst hade KHK mindre matcher spelade än konkurrenterna i serien, men det var verkligen med kniven mot strupen man skrinnade in på isen. Denna matchen var man nästan tvingade att vinna för att börja marschen uppåt i tabellen.

Skövde på hemmaplan är aldrig en lätt nöt att knäcka. Nu hade hemmalaget också bevisad toppform. Man vann sin senaste match borta mot formstarka Mörrum GoIS.

Period 1

När pucken släpptes var det alltså två lag som var i starkt behov av poäng. Inledande minuten kände lagen på varandra. KHK fick sedan chansen att spela powerplay efter 1.42. Man skapade många chanser, men pricken över i sattes aldrig. Däremot så fortsatte man att föra spelet även efter att Skövde blivit fulltaliga.

Under hela perioden ven puckar utanför Skövdes målbur eller så räddade burväktare Hugo Fagerblom. Det ska dock sägas att hemmalaget då och då stack upp i motattack och hade en och annan giftig målchans.

Karlskrona fick på nytt chansen I powerplay efter 15.20. Nya chanser radades upp. Som närmst var man med en puck i stolpen. Skövde redde ut stormen och inte nog med det, de tog också ledningen med 1-0. Efter dålig kommunikation mellan målvakt och backar som ledde till rena slarvet prickskjuter David Lundmark in ledningsmålet. Klockan stod då på 19.49. Snacka om blytungt baklängesmål efter att ha dominerat perioden.
Skott: 9-11

Period 2

I inledningen på andra perioden inledde KHK piggt, men sedan blev det Skövde för hela slanten. Hemmalaget började spela mer fysiskt och genast blev Karlskrona tillbakatryckta. Som ett brev på posten kom också 2-0 med 9.02 spelat. Det skulle inte sluta där. När klockan visade 12.00 kom också 3-0.

Detta var inte godkänt av KHK! Man uppträdde uppgivet och håglöst. Det visades ingen som helst tro på det man håller på med.
Skövde var förstås mycket nöjda med sin period. En period som slutade med ett riktigt råkurr som renderade i tre 2 minuters utvisningar till bägge lagen + 10 minuter ytterligare för Skövde.
Skott: 10-7

Period 3

Tredje perioden hettade aldrig riktigt till. Skövde fick ett powerplay efter 3.51 och bara 13 sekunder senare står det 4-0 på tavlan.

KHK fick tröstmåla till 4-1 efter 7.19 genom Christoffer Rasch. Därefter skapade man ytterligare chanser, men man fick aldrig upp något hopp.

Skövde var tuffare och bättre i de viktiga lägena och vinner därmed rättvist.
Skott: 6-12

Sammanfattning: Nu finns det inte så många livlinor kvar att utnyttja för KHK.

På isen uppträder laget helt utan självförtroende och man verkar inte själva tro på det som de ska göra. Laget tar inte heller de viktiga kamperna på isen och då kan man inte vinna några hockeymatcher. Man måste vara störst, bäst och starkast framför båda målen. Nu hjälper inga samtal längre. Det är handling på isen som gäller. Annars blir det en tidig golfsäsong. På med blåställen Boys!

Återigen säger jag. In med vårt trumfkort Johannes Jönsson. Vi får då in nytt blod som ger energi, han har ovärderlig rutin från högre sammanhang och det kommer smitta av sig på hela laget.

Den enda ljuspunkten ikväll var Christoffer Rasch som gjorde många bra saker. Blir säsongen lång, då kommer han bli en nyckelpjäs.