Ny Haugennolla i Färjestads hemmaseger

23 februari 2017 23:09

I tisdags satte han stopp för Djurgården - ikväll var det Karlskronas tur att nollas av Lars Haugen. Målvakten räddade allt när Färjestad vann med 2-0 efter ett tidigt ledningsmål.

Nedsläpp mellan Färjestad och Karlskrona blev uppskjutet efter problem med tekniken i Löfbergs Arena. Men när matchen väl kom igång var det ett urladdat hemmalag som visade upp sig på isen. Per Åslund vände upp bakom offensivt mål, satte in en passning i slottet och med 28 sekunder på klockan skickade lagkaptenen Magnus Nygren 1-0 i nät.

Det häftiga startskottet följdes upp av fint Färjestadsspel. Hemmalaget låg på framåt under stora delar av matchupptakten och skapade sina lägen, något Karlskrona hade svårare med. Efter en dryg kvart kom det första stora läget, när Joel Kellman spelades helt fri med Lars Haugen som räddade. I övrigt gick den första perioden i Färjestads färger och John Persson var mycket nära att utöka i slutskedet.

Ledningsmålet efter 28 sekunder - sista 27 från slutet

Mittenakten öppnade mer svängigt och Karlskrona bjöd tidigt upp i offensiv riktning. Trots den öppna matchbilden var det chansmässigt relativt fattigt, men det skulle ta fart. Inom loppet av bara någon minut hade först Färjestads Rasmus Asplund ett fint kontringsläge innan Karlskrona och Alexander Bergström kontrade sig till ett friläge.

Det böljande spelet kom av sig direkt i tredje, där utvisningarna instället regnade och Karlskrona fick chansen till två numerära överlägen. Men efter att Filip Cruseman visats ut och laget gått miste om ett powerplay tog Färjestad över. Milan Gulas hade flera chanser att avgöra innan Rasmus Asplund fastställde segern till 2-0 i öppen målbur - 27 sekunder från slutet. Färjestads tidiga och sena mål gav därför seger, dessutom en andra raka nolla för Lars Haugen.

–Jag tycker att vi för det mesta spelar bra. Karlskrona är svåra att spela mot, de är tighta och ligger rätt i banan. Det blev kanske ingen höjdarmatch, men vi tar tre poäng och det är vi nöjda med, slog Haugen fast för C More.