Pogges storspel räckte inte - Karlskrona vann

7 oktober 2017 21:08

Karlskrona dominerade skotten och styrde stora delar av matchen, men Rögle tog bortamötet till straffar. Där klev Joel Kellman fram som segerskytt.

Nyförvärvet Justin Pogges debut hade inte blivit någon succé, men mot Karlskrona klev målvakten fram rejält för sitt Rögle. Skånelaget hamnade tidigt i spelmässiga besvär och drog på sig flera utvisningar i den första perioden. Det resulterade i långa Karlskronaanfall där skotten ven runt Pogges målbur.

Mattias Guter vände upp med ett rappt avslutsförsök och Carl Persson testade flera gånger om. Rögle å sin sida hotade sällan framåt och hade sitt första avslut efter 13 minuters spel. Lyckligtvis kunde skåningarna luta sig mot Pogge, som höll nollan intakt perioden ut trots 22-3 i skott till Karlskrona.

Trots förlusten: "Ett mycket stort fall framåt"

Målvakten ställds tidigt i mittenakten öga mot öga med Guter, men friläge missades. Spelmässigt kunde Rögle lyfta sig och lagen skiftade om att gå till anfall. Chanserna var däremot få, men 11.04 på klocka kom genombrottet. Emil Lundberg åkte sig förbi hela Rögleförsvaret och serverade Marcus Paulsson öppet mål och 1-0 till Karlskrona.

Siffrorna skulle kvitteras direkt i tredje, då Sebastian Collberg avancerade fram i hög fart och sköt kvitteringen i nät. Det blev startskottet på en kraftig Rögleuppryckning och gästerna var klart närmast ett avgörande under ordinarie matchtid. Istället fick straffar skilja lagen, där Bryan Lerg gav Rögle slagläge innan Joel Kellman vände på allt. Kellmans två straffmål sköt segern till Karlskrona och förvärrade Rögles säsongsstart.

– Jag tycker att vi i två perioder är bättre än dem. Vi jobbar oss in i matchen och sliter, ett mycket stort fall framåt, kommenterade Anders Eldebrink för C More.