Stark vändning men snöpligt slut igen!

12 januari 2017 22:30

Inför kvällens match hade lagen bara möts en gång, hemma i ABB Arena Karlskrona och segern gick då till hemmalaget. Sedan dess hade kvällens hemmalag spelat upp sig.

Formstarka LHC tog emot våra grabbar ikväll. Efter en period fanns det egentligen bara ett lag på isen. KHK var passivt, slarvade och slog ifrån sig mest hela tiden.

Första perioden var LHC:s. KHK såg passivt ut och kunde inte stå emot. Utvisningarna blev avgörande under första perioden då hemmalaget fixade två mål på två PP. ”Kolan” åkte på en tripping och Roe pricksköt 1-0 bakom en något skymd Jönsson. 10 min senare var det dags igen när Madsen åker på en utvisning. Vi blir passiva i boxen och samma Roe kunde utöka till 2-0. Det blev resultatet i paus. 10-2 i skott skvallrade om spelövertaget för LHC.

I andra blev det scenförändring modell större. KHK kommer ut som ett helt nytt lag och är aggressiva i defensiven samtidigt giftiga framåt. Det tog bara 1.32 in i andra så hade KHK reducerat genom en snygg styrning av Larsson på pass av ”Kolan” och Rhodin, 2-1.
Det var inte slut på KHK:s offensiv utan tre min senare satte Joel upp Gunnarsson i ett jätteläge i slottet. Gunnarsson förvaltade snyggt chansen på bästa sätt fram till 2-2. Chanserna tog inte slut och det var nära ledning för KHK flera gånger om genom både Bergström, Cruseman och ”Kolan” men pucken ville inte in. LHC tvingades till timeout men scenförändringen kunde de inte göra något åt.
Bitvis slarvades det fortfarande men samtidigt stod man upp i egen zon på det sättet som vi vant oss vid samtidigt som vi hotade framåt. När tre minuter återstår kommer ett misstag som LHC snyggt tar ledningen på, perioden går till paus med hemmalaget i ledning 3-2.

Tredje perioden fortsatte där andra tog slut. KHK drev på men spelet var böljande men hemmalaget hade alltjämt spelövertaget. KHK får en hel del vassa chanser bl. a. Genom Cruseman som åker sig fri och sånär få in pucken och även Emil var nära att göra sitt andra i matchen men det ville sig inte. Det dröjde till 54:24 in i matchen när Bergström slet sig fri på en utmärkt pass av Gunnarsson. ”Berget” var iskall (eller så missade han dragningen) och släppte pucken mitt i dragningen och pucken letade sig retfullt in mellan benskydden på hemmakeepern, 3-3. Det blev också resultatet efter full tid. Förläning väntade.

Som vanligt bjöd tre mot tre-spelet på en hel del underhållning och chanserna avlöste varandra. Målvakterna i båda lagen visade prov på stor skicklighet och matchen gick till straffar.

Väl där tog hemmalaget kommandot och när endast Kellman satte sin var matchen avgjord, 4-3 till Linköping. En sån där snöplig förlust igen. Dock är det scenförändringen, förmågan att vända matchen och moralen det vi ska ta med oss. Det är millimeter ifrån två poäng idag. Vi stjäl en poäng från formstarka LHC idag. På lördag är det dags igen, då mot SAIK!

Vi tackar de tappra som stöttade laget på plats ikväll – Det är VI som är KHK!