Ingen revansch mot HV71

7 januari 2017 20:45

Ikväll var tanken att revanschen mot HV71 skulle komma inför fullsatta läktare i ABB Arena Karlskrona. Nu blev det ingen revansch.

HV71 blev för svåra men nära blev det till slut med först ett bortdömt mål och sedan en straff som Bergström sånär förvaltade. Men pucken ville inte in utan tog i insidan av stolpen så det ekade i hela arenan.
Trots en man mer på isen i slutet så lyckades HV71 hålla undan och matchen slutar 2-3.

Det var bortalaget HV71 som började matchen bäst och redan efter 1.37 tog man ledningen när Ted Brithén fick fritt fram i ”slottet” och direktsköt 0-1 till gästerna. HV fortsatte sedan att dominera med ett något rakare och snabbare spel. KHK fick två stycken powerplay men kunde inte få in pucken bakom HV-keepern. Lagen bytte en hel del chanser med varandra men det var HV som hade initiativet i första.

Joel Kellman sammanfattade första period för CMore: ”- Vi måste vara lite rejälare i allt vi gör, få ner puckarna bakom deras backar och vara lite noggrannare".

Även i den andra började gästerna piggast. KHK klarade i vanlig ordning av ett boxplay även om HV hade en puck i nät men spelet var dock avblåst innan.
Drygt 20 sekunder senare bröt HV ett KHK-uppspel vid blå, vände och hittade maskorna bakom Jönsson, som för övrigt var en av isens bästa spelare, fram till 0-2 genom HV:s Anton Bengtsson.
HV dominerade stora delar av andra och kunde gå till 0-3 när Abbott bakom mål hittar Önerud framför den samma.
Tufft läge för hemmagrabbarna som dock repade mod genom ett snyggt mål i powerplay dryga minuten efter. Bergström la pucken mot Cruseman som snyggt bakom-ryggen-passar Gunnarsson som smällde in reduceringen till 1-3. KHK repade tillfälligt mod även om HV inte släppte på sitt spelövertag.

Daniel Gunnarsson sammanfattade andra perioden för CMore: "- Det är inte bra alls helt enkelt. Vi spelar alldeles för svårt bakifrån. Mycket crosspass och vi bjuder på deras mål, så det måste upp".

I tredje perioden var hemmalaget tvunget att lyfta spelet, vilket man också gjorde och spelade bättre i tredje än i de två inledande perioderna. Efter 4.30 av perioden åkte HV ut för på en roughing och nytt PP för KHK.
Bergström rotade fram pucken i hörnet och passade Kellman bakom mål,
Kellman såg Deilert nedanför blå och la en snygg pass som Deilert krutade in, ånyo reducerat fram till 2-3 när klockan stod då på 5.53.
Efter målet tog hemmalaget tag i matchen än mer. Fem minuter efter målet tog vindsnabbe Jimmy Andersson sats genom mittzon och i en kamp med en HV-spelare lyckades han få in pucken, samtidigt som målburen rörde på sig.
Mål trodde alla KHK:are men domarna ringde på den. Efter ett långt överläggande godkänns inte målet, tyvärr! Målburen var ur sitt läge.
När bara fem minuter återstod av perioden plockar Rhodin upp en lös puck i mittzon och satte högsta fart mot mål. Han blir fälld innan han fick avsluta och domarna dömde straff. Bergström blev den som skulle sätta straffen. Bergström gjorde allt rätt och pucken passerade målvakten men tog klockrent i stolpens insida, millimeter från kvittering – surt!

Närmare kom inte KHK, trots att Johannes lämnade målet med en minut kvar och vi förlorade matchen med 2-3.

Jimmy Andersson sammanfattade matchen för CMore: "- I slutänden blir det helt okej. Vi kommer trots allt tillbaka i matchen men vi börjar inte så bra. De två första perioderna är inte jättebra, men tredje är helt okej. Vi gör två PP-mål och det är väl bra, men i det stora hela tycker jag att vi glömmer den här matchen".

Tuff match där vi blev straffade av en svagare inledning än avslutning. Med litet tur hade vi fått poäng med oss ikväll men HV blev för svåra. Vi lider idag men på måndag är det dags att ladda för nya matcher.
Den 12 januari väntar Linköping på bortaplan.

Tack alla 5004 som stöttade idag. Det var ingen tvekan om vem som vann läktarkampen.