KHK: "Nu vill man bara att pucken ska släppas!"

13 mars 2018 20:52
Slutspel

Imorgon väntar första slutspelsmatchen mot Färjestad. Intervju med Arto om hans tankar inför första åttondelen.


Arto, imorgon är det dags att ta sig an Färjestad i första åttondelen. Hur går tankarna?

-Jag är förväntansfull. Killarna har gjort ett jäklar jobb efter jul och slutspelet är belöningen för allt slit. Nu vill man bara att pucken ska släppas!

Vad plockar du med dig från spelet efter jul?

-Vi hade enormt mycket skador under hösten men när vi väl fick tillbaka spelare så tycker jag att vi har kommit ihop som grupp och hittat en trygghet i sättet att spela. Vi har hela tiden vetat om kapaciteten i laget. Vi har ett snabbt lag och återigen när alla var tillbaka så fick vi även en sund konkurrens i laget som gjort att vi tagit kliv.

Färjestad är ett lag som vi mött vid tre tillfällen under hösten, en vinst och två förluster. Vad ska vi se upp med när det gäller deras spel?

_-De har bra linjer i spelet, de spelar ett "vuxet" spel med bra passningsspel och har individuellt duktiga spelare. Precis som vi har de en bra målvakt också. Är vi noga i vårt spel och gör jobbet imorgon så har vi definitivt chansen.

Vad blir nycklarna imorgon för att ta hem första matchen?

-Vi ska spela vårt spel, precis som vi gjort konsekvent efter jul. Vi ska vara bestämda, säkra i positionsspelet och ha bra fart över hela banan. Vi har ett bra powerplay och det blir en viktig nyckel. Självklart betyder publiken mycket också. Vi hoppas på att det kommer extra mycket folk imorgon och stöttar oss, jag tycker grabbarna är värda det!

Arto, lycka till imorgon!

-Stort tack!

Matchen startar 19:00 i NKT Arena Karlskrona. Fri entré!

#detärVIsomärkhk #khkj20