KHK föll tungt på hemmaplan mot Skövde IK

24 januari 2021 19:24

KHK hämtade upp underläge i den sista perioden men föll tungt när Skövde drog ifrån och vann komfortabelt med 3-6 (0-1, 1-1, 2-4).

Det var inte mycket som stämde i dagens match mot Skövde IK. Ett tidigt ledningsmål i powerplay för gästande Skövde satte tonen för matchen där hemmalaget fick jaga reducering och kvittering. Kvitteringen kom också tidigt i den tredje perioden, men när slutsignalen ljöd var det bortalaget som tog alla tre poängen med sig hem igen.

Period 1

Hemmalaget tar direkt kommandot och är det spelförande laget. Dock öppnar Skövde den berömda kallduschen omgående. KHK drabbas av en utvisning i offensiv zon med 1:13 på tavlan och sju sekunder senare, direkt efter tekning ger David Lundmark gästerna ledningen.
Hemmalaget fortsätter sitt spel som det spelförande laget medan Skövde ställer upp och går på snabba spelomställningar.
Det är efter en sådan spelomvändning som Skövde är ytterst nära att utöka ledningen när man vaskar fram två vassa chanser men Hellgren Smed räddar med viss hjälp av stolparna.
Efter powerbreak jämnar spelet ut sig och Skövde kommer till allt fler anfall. Men KHK ska få chansen att sätta press på gästerna när bortalaget drabbas av utvisning efter 14:28.
Hemmalagets powerplay har hackat betänkligt den senare delen av säsongen och KHK ställer upp i anfallszon med hopp om en kvittering, men Skövde gör jobbet och klarar av sitt boxplay. Hemmalaget biter sig fast efter utvisningen och Skövde får inte möjlighet att byta sina spelare. Anfallet kommer till ett abrupt slut när KHK åter drabbas av utvisning i offensiv zon efter drygt 18 minuter spelade.
Skövde som direkt fick utdelning när de fick chansen sist visar åter upp ett bra powerplay, men man lyckas inte överlista Hellgren Smed i KHK-kassen och perioden slutar 0-1.
Skott: 12-11

Period 2

Skövde lyfter sitt spel i den andra perioden och vaskar direkt fram en bra målchans och är nära att utöka sin ledning.
Efter 4:58 kommer 0-2 efter virrigt spel i egen zon och Skövde tackar och tar emot genom Max Kardevall. KHK tar direkt efter målet timeout och med nya direktiv är hemmalaget återigen nära en reducering men pucken styrs precis utanför målet.
Skövde som fått luft under vingarna öppnar upp sig och hemmalaget tar direkt vara på chansen. Reduceringsmålet kommer efter 8:28 när Nordström lägger in pucken framför mål från sin position bakom kassen och Linus Skager bombar in pucken i nättaket bakom Hugo Fagerblom.
Skövde tar tag i taktpinnen efter powerbreak och hemmalaget spelar åter med små marginaler och pausvilan kommer till sist med ledning för Skövde på tavlan.
Skott: 10-9

Period 3

Hemmalaget sätter direkt press på gästerna i inledningen av perioden och efter 3:23 kommer också utdelningen när Hampus Karlsson jobbar fram pucken till Maxim Maltsev som på direktskott sätter pucken i nät och vi har 2-2 på tavlan. Mitt i all hemmapress är det dock Skövde som åter tar ledningen efter skottretur och en tilltrasslad situation framför mål. Dennis Santesson petar in den lösa pucken efter 4:25.
KHK repar sig efter målet och sätter press igen men faller tillbaka i det ostrukturerade spelet och istället är det Skövde som utökar ledningen efter 9:58 när hemmalaget tappar Anton Lundmark framför mål.
Uppförsbacken blir nu allt brantare för hemmalaget men efter 11:45 tänds åter en smula hopp när Pontus Englund lyfter in pucken mot mål och Filip Nordström styr in pucken.
Kort därpå får hemmalaget sätta sig på botbänken när man ännu en gång slarvat i egen zon. Skövde ser till att punktera matchen när man gör 3-5 i det numerära överläget som följer. Sist på pucken är Alexander Henriksson och klockan stannar på 13:47.
KHK tar ut målvakten i avslutningen men man kommer aldrig nära utan istället är det Alexander Henriksson som gör sitt andra mål i matchen när han sätter 3-6 i tom bur. Skott: 6-13

KARLSKRONA HK - Skövde IK 3-6
Periodsiffror: 0-1, 1-1, 2-4
Skott: 28-33

Målskyttar Karlskrona: Linus Skager, Maxim Maltsev, Filip Nordström

Målskyttar Skövde: David Lundmark, Max Kardevall, Dennis Santesson, Anton Lundmark, Alexander Henriksson x2

Matchstatistik från swehockey.

Nästa match för herrlaget är på bortaplan när man möter HC Dalen klockan 19:00 på onsdag den 27/1.