Vi tog ett snack med ”Berget” i Ryssland

3 oktober 2017 13:29
Nyhet

Många av våra fans är nyfikna på hur Alexander Bergström har det i sin nya klubb, i Ryssland. Vi slog en signal och kollade läget med ”Berget”.


Hallå ”Berget”, hur är livet i Ryssland?
Här i Ryssland är allt bra. Vintern är på väg med stormsteg. Familjen är med mig här, och vi försöker uppleva Novosibirsk som stad när vi inte har träningar.

Sibirien! Det låter… kallt och öde.
Än så länge har det varit plusgrader här men nu börjar det snabbt bli kallare. Det kommer bli en helt ny upplevelse med en så pass kall vinter. Stan är ganska stor så det är långt ifrån öde här borta!

Hur är hockeyn i KHL jämfört med SHL?
Hockeyn här är ganska annorlunda taktiskt. Mycket riskminimering och mindre press generellt! Lite mer defensivt kan man säga.

Du spelar i Sibir Novosibirsk. Berätta om er start på säsongen? Vi fick en okej start. Just nu ligger vi strax utanför slutspel med någon match mindre spelad, så målet är att komma upp på slutspelsplats snabbt igen!

Det har även gått bra för dig personligen.
För min egen del så har det gått bättre nu efter en trevande start, däremot tycker jag utdelningen har varit i underkant, och det hoppas jag förbättra framöver.

Hur följer du ditt gamla lag, KHK?
Jag kollar på helgmatcherna KHK har då de är lite tidigare på dagen, med tidsskillnaden härifrån så börjar normalt matcherna när klockan är midnatt här. Men jag följer resultat och håller även koll på allt runtomkring laget genom KHK officiellas Twitter och Instagram, plus att jag pratar med några killar i laget med jämna mellanrum.
Jag hoppas de klarar hålla uppe det fantastiska spel de visat i början av serien, och är oerhört glad över det härliga stöd och inramning jag märker att fansen skapar kring matcherna. Lycka till!