KHK på vinnarspåret igen

27 november 2020 21:45

KHK studsar tillbaka efter onsdagens förlust och vinner kvällens bortamatch mot Halmstad Hammers HC med 2-3 (0-2, 1-0, 1-1).

På fredagskvällen väntade match i Halmstad för Karlskrona.

Ishockeyn i Halmstad har haft allt annat än en rak autostrada.
Det hela inleddes med att ett gäng grabbar började lira hockey i Halmstad BK. Det var 1960 och året efter spelas den första riktiga matchen.
Ishockeyn ville bli mer självständiga och några starka viljor ser till att hockeyn lämnar HBK och grundar Halmstad HK år 1967.

Vem minns inte fighterna mellan KIK och Halmstad under 70-talet? Soptunna hamnade från publikplats i Halmstads spelarbås. Duschar vandaliserades i Wämöhallen efter en riktigt stökig match på isen. Känslorna svallade alltid när lagen möttes. Både på isen och läktarna. En gång så kastades mynt och snusdosor ut på isen. Speakern förkunnade att kastas något mer ut på isen, då kommer matchen blåsas av och hallen att utrymmas. Den stora Halmstadsprofilen Lennart ”Kusken" Forsgren var alltid slug som en räv. Halmstad låg under och i pausen tog han med sig några mynt ut i sin handske. Då det inte verkade ljusna för Halmstad, såg ”Kusken" gärna att matchen skulle blåsas av. Han åkte runt och placerade lite snyggt mynt på isen. Sedan påkallades domarens uppmärksamhet. Denne svarade: - Lennart, försök inte! Jag såg att det var Du själv som lade mynten på isen…

1977 lyckades nästan Halmstad HK ta sig upp i hockeyns yppersta finrum.
År 1997 blev det nytt namn. Halmstad Hammers var det nya namnet på hockeylaget och man hördes och syntes över hela Sverige. Man var landets första stora poplag och avancerade från division 4 till Allsvenskan. Glädjen skulle inte bli långvarig. I november månad 2005 går Halmstad Hammers i konkurs.

Staden Halmstad saknade sitt kära hockeylag. Nu var det bara ungdomshockey som gällde. Redan till säsongen 2006/07 hade man rest sig och börjar om i division 4 under namnet Halmstad Ungdom Hockey Club. I premiären borta mot Malmö Kryptonics invaderas hallen av hockeytörstande supportrar från Halmstad.

Resan upp genom divisionerna fortsatte och under denna perioden byggdes en unik sammanhållning mellan Halmstads supporterklubb Sledgehammers och Blackbugs. Sedan 2009 har man nu funnits i division 1 och förra säsongen var man nära att avancera till HockeyAllsvenskan. Då var det drag under galoscherna i hela Halmstad. Hockeyn lever där igen!

Nu över till kvällens drabbning.

Period 1

Karlskrona hade revansch i dubbla bemärkelser. I första mötet lagen emellan vann nämligen Halmstad i NKT arena, detta efter att ha avgjort I ”sudden". Karlskrona kom ju också från en debytorsk mot KRIF.

Det märktes också på isen. Hungriga vargar jagar bäst och så var verkligen fallet. Redan efter 2.12 får Karlskrona en straff. Denna lyckas inte Linus Pettersson förvalta. Det skulle istället dröja till exakt 9.00 när 0-1 faller. Joel Wahlgren hittar luckan efter förarbete av Sandberg och Carnbäck. Ett mål till skulle komma i perioden. Från blå linjen lägger Pontus Englund en liten fladderpuck mot mål. Trafik framför och trissan letar sig in. Det är alltid viktigast att få pucken på mål och ha folk på kontoret. Tiden var 19.31 och han var assisterad av Lindström och Grahn. KHK är det bästa laget i första perioden och resultatet helt i sin ordning.
Skott: 8-12

Period 2

Halmstad var förstås på reduceringsjakt när pucken släpptes för andra perioden. Det skulle ändå bli ett böljande spel på isen. Karlskrona fick en gyllene chans att göra 0-3 efter 10:34, då man fick en ny straff. Mikael Roslund tog sats, men Jakob Hellsten i Halmstadburen räddar med vänster benskydd. Istället får Halmstad powerplay 39 sekunder senare. Detta utnyttjar hemmalaget. Sist på pucken var Ludvig Nilsson. Tyvärr blir det samtidigt en kollision så att Hellgren tvingas bryta matchen och in kom Martin von Schoultz. Några fler mål skulle inte falla i perioden. Det märktes dock att Halmstad hade fått blodsmak.
Skott: 14-10

Period 3

Det var dags för avgörandet. KHK med en målvakt som inte stått på länge och som enbart vaktat kassen en gång under säsongen. Martin utstrålade trots detta ett härligt lugn I kassen.

Båda lagen skapade chanser, men inga puckar i nät. Det skulle bli ändring på detta när Karlskrona fick chansen i powerplay efter 3.48. Efter 1.12 i den spelformen kom 1-3. Linus Pettersson med de fantastiska handlederna drar iväg ett stenhårt dragskott. Helt otagbart! Grahn och Johansson stod för assisterna. Där trodde nog de flesta att matchen var stängd.

Hemmalaget vägrade att ge sig. Med klockan på 10.02 får Martin Pärna ostört sikta in sig. Pang upp i krysset. Halmstad fick nytt blod och i den femtonde spelminuten träffade man ramen. Puh med KHK ögon! Det hjälpte sedan inte att Halmstad tog ut målvakten i slutet av matchen. Det blev inga fler mål.
Skott: 6-4

Sammanfattning: Det är alltid skönt att vara på vinnarspåret igen. Karlskrona var bättre laget I första perioden. Halmstad något vassare i andra och jämnt skägg i sista.
Vi får hoppas att Marcus Hellgren snart är tillbaka. Samtidigt ska Martin von Shoultz ha stort beröm för sitt inhopp. Känns skönt att ha två stabila målvakter.
Det är kanske läge att träna lite straffar nästa vecka?
Mycket som kan bli bättre, men det är inte nu vi ska vara som bäst.

HALMSTAD HAMMERS HC - KARLSKRONA HK 2-3
Periodsiffror: 0-2, 1-0, 1-1
Skott: 28-26

Målskyttar Halmstad: Ludvig Nilsson, Martin Pärna

Målskyttar Karlskrona: Joel Wahlgren, Pontus Englund, Linus Pettersson