Publiken hyllade laget efter segern mor Färjestad

1 oktober 2016 20:47

Laget fick stående ovationer av klacken efter segermatchen mot Färjestad. Laget var väl värd hyllningarna, och även vår härliga publik. 4046 hade denna vackra höstdag letat sig till ABB Arena Karlskrona för att återigen stötta laget.

Och vilken match det blev. Spelmässigt kanske inte den bästa från något håll men hela fem mål från KHK-klubbor gjorde kvällens match till rena hockeygodiset, om man bar orange matchställ vill säga.

Första perioden blev jämn, inget av laget har något tydligt övertag. Något större spelövertag tillföll dock gästande Färjestad. De vann också skotten med 8-14. Det var dock KHK som tog ledningen med ett sånt där skönt mål.
Mitt i pressen från gästerna spelvände KHK genom en vindsnabb Filip Cruseman som störtade mot mål och serverade vapendragaren Bergström en perfekt passning och "Berget" gjorde inga misstag utan tryckte in pucken.
Perioden gick till vila med ledning för KHK.

Hemmalaget fick en drömstart i andra perioden när Mattias "Kolan" Karlsson direkt från utvisningsbåset frispelades, vände bort sin spelare och krutade pucken i nättaket bakom Stefan Steen i FBK-målet.
Innan glädjen i arenan lagt sig var det dags igen. En oturlig styrning via en skridsko ställde till för samme Steen som inte fick kontroll på pucken utan en framstörtande Rohdin kunde tvinga in pucken i mål. En situation som blev föremål för protester, diskussion och en signal till situationsrummet. Till hemmapublikens stora glädje dömdes mål.
FBK såg trots allt inte ut som ett slaget lag utan fortsatte trumma på. Dryga sex minuter in i perioden kom utdelning fram till 3-1. Det dröjde dock inte länge förrän det var dags för hemmalaget att dryga ut ledningen. Guter fick öppet mål efter en perfekt "macka" från Emil Larsson, 4-1.
Och när alla väntade på en andra pausvila så slog Daniel Gunnarsson till genom att fräckt runda kassen och satte pucken i mål fram till 5-1. Det var nästa så att vi fick nypa oss i armen... Färjestad hade en hel del tryck i perioden men det var KHK som stod för effektiviteten.

Sista perioden blev ingen sval historia som bara spelades av. FBK ville avsluta på ett bra sätt och ägde stora delar av perioden. De hade också en hel del farlig lägen men inget som inte Honken och övriga laget kunde styra bort. Alla utom ett. Oscar Steen hittade första krysset för gästerna med åtta minuter kvar av perioden.
Närmre än så kom inte gästerna denna afton utan KHK stängde matchen och vann med imponerande 5-2.

Allt var inte bra, det finns saker att jobba på, det vet laget och det vet tränarna och det gör kvällen seger än mer imponerande. Moralen, effektiviteten och viljan att jobba för varandra imponerar. Nu dröjer det sex dagar till nästa match. Hemmamatch mot Rögle. Då hoppas vi att vår härliga publik kommer tillbaka för att kämpa ihop med laget.