Harju och Lassinantti hjältar i Luleås kämparseger

24 oktober 2017 22:11

Johan Harju fick ta på sig matchvinnarrollen när Karlskrona besegrades på bortais. Han blev enda målskytten i matchen när han i förlängningen skickade bonuspoängen till Norrbotten.

Karlskrona och Luleå har de senaste matcherna varit två täta lag. Det syntes också när lagen drabbades samman under tisdagen. Det var hög fart från båda håll, men också disciplinetrat försvarsspel som stängde ner målchanserna. Hemmalaget hade mest puck, men Luleå hade farligast läge med ett skott i ribban av Niklas Olausson.

Försvaret i främsta rummet

Karlskrona fortsatte att äga puck i den andra perioden. Luleå låg dock rätt i egen zon hela tiden och hemmalaget hade förtvivlat svårt att skapa kvalificerade målchanser. Lättare var det inte för Luleå som inte hade mycket till anfallsspel och även Karlskrona var starka i egen zon. Det mållösa läget i matchen gjorde att inget lag vågade chansa fullt ut framåt och 0-0 stod sig även efter två perioder.

Den tredje peridoen handlade mycket om Karlskronas forcering mot mål. Man sköt mycket, skapade en hel del och fick flera chanser i numerärt överläge. Bland annat spel fem mot tre i över en minut. Men var det inte täckande Luleåspelare i vägen så stod Joel Lassinantti på huvudet i gästernas kasse.

Lassinantti var en av matchvinnarna denna match när han för andra matchen i rad höll nollan. Istället skulle Luleå avgöra. I förlängningen glömdes Johan Harju bort i markeringen. Fri framför mål fintade han ner Johannes Jönsson innan han via stolpen prickade in segermålet 0-1.

— Det blir hemläxa på powerplay för oss, sammanfattade Ove Molin i Karlskrona till C More.