Karlskrona förlorade lördagens match mot Skellefteå AIK med 3-2

14 januari 2017 23:22

Powerplay var receptet för seger idag där hemmalaget började och avslutade målskyttet med en man mer på banan.

Första perioden startade lite som de senaste bortamatcherna med uppförsbacke. Hemmalaget var dock inte överlägset men hade av naturliga skäl ett större puckinnehav och mer chanser mot Honken. KHK var bra med spelmässigt.
Det började med utvisning på David Printz och mål i powerplay av en viss Pär Lindholm.
Sex minuter senare var det dags igen. Ett dragskott utifrån som Honken såg ut att ha full koll på tar på spelare framför mål och sedan på målvaktsklubban och in i mål vilket ger hemmalaget ledningen med 2-0. Tuff uppförsbacke återigen.
Det tog dock, skönt nog, bara tre minuter innan KHK kunde reducera genom Alexander Wiklund. Henke Nilsson serverade en öppnande passning till Wiklund som rakade in pucken i öppen kasse.
Efter målet kom KHK igång rejält och dominerade långa stunder och man fick även ett powerplay med ett par minuter kvar. Powerplay är dock inget vapen för oss just nu och lagen gick till paus med ställningen 2-1 till hemmalaget.

I andra perioden bytte KHK målvakt och in kom Johannes Jönsson. Andra perioden startade med bibehållen energi och perioden blev jämnare än första men också lite slarvigare från båda håll.
KHK jagade reduceringen men det blev mer på chans. Ett klassiskt böljande spel var signifikant för andra perioden.
När matchklockan slog 32:05 lossade Arell bössan och prickskjuter Jimmy Andersson rätt på armen som styr pucken snyggt och retfullt upp i krysset. Sett till matchen, en välförtjänt reducering fram till 2-2.
Bara sekunder senare fick KHK chansen i fem mot tre i hela två minuter efter att Skellefteå darig på sig två utvisningar i samma spelsekvens. Det efterföljande powerplay resulterade tyvärr inte.
Istället bjöd vi Skellefteå på ett powerplay när sekunder senare är sex man på isen vid ett ivrigt byte. Grabbarna gjorde ett av våra bättre boxplay i matchen och hade inga problem att hålla Skellefteå utanför målprotokollet. Det var istället Karlskrona som fick den bästa chansen när Emil Larsson fick loss pucken och rusade mål mot. Han fick ingen möjlighet att hota när upphinnande spelare satte stopp för försöket. Någonstans kändes det som att KHK ändå hade bra koll i försvarsspelet genom hela perioden.

I tredje perioden började Karlskrona med samma oräddhet och energi men hemmalaget svarade snabbt med hot mot Johannes, som för övrigt var riktigt bra i kassen ikväll.
Tredje blev inledningsvis en rätt försiktig period. Det var först när halva perioden hade passerat som det blev match på allvar. Vi fick ett powerplay efter sju minuter men kunde tyvärr inte förvalta chansen. Minuten senare är det hemmalagets tur att spela i numerärt överläge, tyvärr faller det matchavgörande målet när Lindström får prickskjuta in ledningsmålet i krysset bakom en skymd Jönsson.
När laget forcerade på slutet fick vi en olycklig utvisning på Bergström som inte ser sin kille utan åkte ut på en interference.
KHK gjorde dock ett allvarlig försök när Jönsson lämnade kassen och det var så nära, hade det blåst i arenan så hade det varit kvitterat. Ingen gillar denna typen av förluster. Samtidigt så inser man hur nära vi är att slå lag som ska tilhöra toppskiktet i SHL. Det ger perspektiv. Bra jobb gubbar – vi kommer igen!