Välförtjänt poäng ikväll

3 februari 2017 00:12

Det var ikväll vi skulle vända och börja vinna igen. Vi hade slagläge men ett minst lika sargat Örebro ville annorlunda. Gästerna vann rättvist i förlängningen och segersiffrorna skrevs till 2-3. Vi fick dock en viktig poäng med oss.

Konstig rubrik? Jo visst, men efter så många ”stolpe ut” de senaste veckorna hade vi samlat ihop till minst en poäng ikväll.
Måhända inte rättvist just ikväll, men när är idrott det!?
Vi kan bara knyta näven i fickan och blicka framåt! Det ska bara vända hel enkelt.

Även om första periodens inledande minuter blev böljande var det ändå gästerna som tog tag i taktpinnen. De fick de första farligheterna och oroade flera gånger Johannes i hemmakassen.
Ikväll var det dessutom Örebro som ställde upp innanför blå och väntade ut oss, effektivt visade det sig. Dock var vi som vanligt farliga i våra snabba spelvändningar men det var till slut Örebro som gick till ledning när Cruseman satt utvisad.
När ett riktigt bra boxplay led mot sitt slut lyckas Örebro få kontroll på pucken och Mustonen la pucken mot Wiklander som styrde in pucken, helt otagbart för Johannes i mål. Ledning 0-1.
Hemmalaget växte, trots baklängesmålet in i matchen ju längre perioden gick. Mot slutet var vi spelmässigt helt ikapp. Kellman & co snurrade friskt i zon men inget som resulterade. Perioden slutade 0-1.

Andra perioden började som den första slutade. Mer fart och mer initiativ från KHK inledningsvis men ganska snabbt tog Örebro kommandot i matchen igen.
Vi fick inte till uppspelen och blev uddlösa i försöken i anfallszon. När vi sen slarvade i egen zon passade Mustonen på att sno åt sig pucken och satte 0-2 bakom Jönsson.
Det blev dessvärre mycket Örebro i andra perioden efter att Arell tilldelats utvisning i mitten av perioden.
Vi klarade av boxplay på ett utmärkt sätt men Örebro behöll trycket och det kändes som vi spelade med en man mindre i flera minuter.
Farligt men inget som resulterade. Vi stack upp i några farligheter men det mesta styrdes bort av ett effektivt Örebroförsvar. Perioden slutar 0-1.

I tredje bevakade gästerna ledningen och vi försökte hitta in till mål vilket blev en svår uppgift inledningsvis. Det fanns inget som talade för KHK men när hemmapubliken bestämde sig för att stötta laget så det hördes genom hela Blekinge så hände något på isen.
Laget fick energi och började hitta riktigt heta lägen framför Örebromålet och efter nio långa minuter kom så äntligen reduceringen. Guter krigade in den vid stolpen, 1-2.
Det kändes som om hela laget fick en rejäl energipåfyllning. Nu jagades det på allvar och bara dryga minuten efter var det dags igen.
Efter tekning i egen zon krigade Lundberg loss pucken och satte fart mot Örebromålet, med sig hade han Rhodin. Med en kirurgipassning nådde han kollegan Rhodin som rakade in kvitteringen till 2-2. KHK var tillbaka med 8 minuter kvar av matchen.
KHK försökte sedan avgöra med full energi men gästerna hade fått nog av två snabba mål och täppte till. KHK tilldelades en utvisning med drygt sex minuter kvar, men inga fler mål föll och matchen gick till förlängning.

Förhoppningarna var stora från hemmapubliken när tre spelare i varje lag gjorde sig redo för förlängning. Örebro vann första tekningen och laddade på från egen zon.
Snabbskrinnande Martin Johansson satte fart och utmanade Jönsson som räddad skottet. Dessvärre dök bortalagets gigant, Mustonen, upp och kunde slå in returen. Matchen slutade 2-3 – surt!

Tungt! En poäng fick vi med oss ikväll. EN poäng som kan visa sig va riktigt viktigt. Nu laddar vi om välkomnar Växjö på lördag.
Vilken härlig utmaning att slå från underlägen när serieledarna väntar.

Vi hoppas som vanligt på enormt stöd från läktarna.
Tack alla 3378 som stöttade och ett extra tack till vår fantastiska klack Blackbugs.