KHK föll mot mästarna

12 november 2016 20:31
Efter matchen

I den andra, på kort tid, tidiga seriefinalen mot Frölunda föll hemmalaget med 0-3. En jämn match där gästerna var mer effektiva i anfallszon. KHK hade precis som mot Örebro en hel del stolpe ut. Spelmässigt gör laget det bättre än mot Örebro, trots förlust.

Båda lagen inledde första perioden bra. Det blev en fartfylld period med en hel del känslor. Innan Frölundas unga talang Rasmus Dahlin sätter första målet efter åtta minuter så hade Emil Larsson chansen, efter en fin prestation, att ge hemmalaget ledningen men pucken tog i ribban.
Det var även nära mål efter Frölundas ledningsmål. Samme Larsson får en fin pass från Jimmy Andersson och så när kunde han jämnat ut matchen. Frölunda ledde med 0-1 efter första.

I andra perioden fick KHK genom Cruseman nästan genast en målchans men pucken tog i stolpen. Direkt efter åkte Bergström ut och med en man mer på banan utökar Frölunda sin ledning till 0-2. Ett något turligt mål där pucken studsar och hoppar över Johannes benskydd.
Efter halva andra perioden slet sig Guter loss men blev hakad och domarna dömde straff. Det blev Guter själv som tog straffen men Mattias som normalt sett är säkerheten själv lättade pucken i magplattan på Frölundakeepern.
Med 2.20 kvar av perioden snappade Frölundas Stålberg upp en sargretur och satte fart mot målet. Han fick också in pucken via en backhand framför ett ganska stillastående KHK-försvar. Till periodpaus med 0-3.

Även tredje perioden blev jämn. Dessvärre blev den också mållös. KHK försökte få till en reducering men fick denna afton se sig besegrade av regerande svenska mästarna.

Tack till alla som kom och stöttade laget!
Nu laddar vi om inför nästa hemmamatch som är redan nu på tisdag när Brynäs kommer på besök. Säkra din biljett nu.