Frölunda fortsatt med i kampen om andraplatsen

8 mars 2018 21:42

Frölunda dominerade mot Karlskrona - skottmässigt. Men bjöd gång på gång in blekingelaget i matchen genom att dra på sig utvisningar. I den tredje perioden visade sedan göteborgarna att de fortfarande är att räkna med i kampen om andraplatsen.

Det var gästande Frölunda som tog tag i taktpinnen och inom de första minuterna hade göteborgarna bitit sig fast i offensiv zon. När Rasmus Dahlin sedan kom i ett bra läge gick inte pucken i mål utan Dahlin drog in Johan Holmqvist i kassen, något som resulterade i en utvisning för gästerna. Konstantin Komarek hittade då fram med en passning rakt på bladet hos Carl Persson som stod parkerad i slottet. Karlskrona spelade upp sig något men utan att skapa några farligare chanser, istället forsatte Frölunda att testa Johan Holmqvist. Bland annat genom Rasmus Dahlin som testade med en backhand, Holmqvist räddade dock den med masken.

–Det är inte så hög fart tycker jag inte. Det känns som en period som bara spelas av. Vi måste steppa upp lite med mer fart på kassen, sa Adam Almquist till C More efter den första perioden.

Frölunda steppade upp

Den andra perioden var likt den första stor dominans från gästerna. Då kom Mattias Karlsson in från ett byte och hade chansen att göra sitt första mål för säsongen men det fick vänta då Johan Gustafsson räddade Karlssons friläge. Istället reducerade gästerna genom Ryan Lasch som nätade i comebacken genom att göra sitt femtonde mål för säsongen. Gästerna utökade sedan ledningen när Matt Donovan hittade krysset. Mattias Karlsson fick äntligen spräcka sin målnolla när hemmalaget kvitterade i numerärt överläge - igen. Karlsson svarade för ett par läckra dragningar innan pucken gick förbi Gustafsson i Frölundakassen.

Göteborgarna fick inleda den sista perioden fem mot tre efter att Karlskrona dragit på sig två utvisningar i slutet av den andra perioden. Då behövde Carl Grundström bara 33 sekunder för att ge Frölunda ledningen i matchen igen. När Adam Almquist fick åka och sätta sig två minuter för en tripping kom kvitteringen för Karlskrona, 3-3 och blekingelagets tredje mål i numerärt överläge när Carl Persson gjorde sitt andra för kvällen. Därefter klev Pathrik Westerholm och Rasmus Dahlin fram för gästerna, som trots att de bjöd in Karlskrona i matchen flertalet gånger, till slut kunde vinna med 5-3. Skottstatistiken vittnade på ett effektivt Karlskrona som endast sköt elva skott på mål under hela matchen, Frölunda sköt 48.

–Vi gör en helt okej match över 60 minuter, men de är bra i PP. Det blir tufft när de gör 3-3, då blir man lite nervös. Men vi är det bättre laget och det visar vi till slut, sa Pathrik Westerholm till C More efter matchen.