17 februari 2021 21:40

På onsdagskvällen var det dags för Karlskrona HK att äntligen få spela en ny match I Allettan. Detta efter ett nytt ofrivilligt Covid 19 utbrott i truppen.

Det var en mycket svår uppgift som väntade laget. Man hade avsaknaden av matchtempo, kom med två mindre bra insatser i bagaget, var i poängnöd, lagkapten Nicke Johansson på skadelistan, Linus Skager sjuk, tränare Eric Karlsson i sjuksängen och ett formtoppat Visby på andra sidan isen. Allt detta skulle visa sig bli lite för mycket uppförsbacke.

Period 1

När pucken släpptes var det också första matchen för Lucas Edmonds som riktig KHKare.
Hemmalaget med nybildade formationer var det spelförande laget under hela första perioden. Visst stack Visby/Roma upp i några farliga kontringar, men dessa var lätträknade. I den sjätte spelminuten trodde nog de flesta tittarna/ åskådarna att det skulle bli 1-0. Filip Nordström ser ut att kunna skjuta pucken i så gott som öppen kasse från vänstersidan. Visby/Romas målvakt Filip Lindblad får på ett magiskt vis dit sin högerskridsko och räddar.

KHK fortsatte att skapa kvalificerade målchanser, men nämnde Lindblad var omutlig i Visby/Roma kassen. Perioden skulle sluta 0-0. Med ett stort spelövertag är det lätt att bli kritisk, när det inte blir någon balja framåt. Den här gången skulle jag vilja skylla på tillfälligheter. Grabbarna i laget tog kampen framför kassen på ett helt annat sätt än tidigare.
Skott: 11-5

Period 2

I den andra perioden var det inte alls samma Karlskrona-dominans. Istället fick vi se en svängig period där lagen bytte chanser med varandra. Utan att vara alltför partisk, så var det Visby/Roma som hade flest skott på mål, men ändå KHK som hade lite hetare lägen.
När man inte får någon utdelning, då straffas man ofta och denna gången var inget undantag. Med femtiotvå sekunder kvar av perioden ger Colton Leiter Visby/Roma ledningen med 0-1. Det var förstås blytungt sett med Karlskrona ögon. Några fler mål blev det inte i perioden.
Skott: 5-12

Period 3

Den tredje akten såg ett Karlskrona som jagade och jagade. Ett lag som har uppförsbacke har inte rätta självförtroendet i de avgörande momenten. Det syntes så tydligt denna gången.
Istället för att få in en välförtjänt kvittering får KHK spela boxplay med 13.57 spelat. Bara tjugo sekunder senare sitter 0-2 pucken bakom Martin Von Schoultz. Därefter följde en ännu intensivare jakt på både reducering och kvittering. Redan med 3.34 kvar tar Karlskrona ut målvakten. Som närmast är man med en ribbträff. Matchen slutar 0-2.
Skott: 11-5

Sammanfattning: Visby/Roma spelar en mycket taktiskt väl genomförd bortamatch. Man inväntar sina chanser och hugger då som giftormar. Därbak hade man en storspelande matchhjälte i Filip Lindblad.
Karlskrona vill så mycket och det syns att det finns massor av hockey i killarna. Just nu har det blivit en ond cirkel som måste brytas.
Inget ont om våra övriga målvakter, men jag tror det är dags att dra vårt trumfkort i nästa match. In med Johannes Jönsson i kassen. Då tror jag att utdelningen framåt också kommer som ett brev på posten. Med sin rutin kommer han lyfta laget på alla plan.
Just nu talar inget för KHK. Just det talar för Oss, ihop med vårt trumfkort.

KARLSKRONA HK - VISBY/ROMA HK 0-2
Periodsiffror: 0-0, 0-1, 0-1
Skott: 27-22