KHK OPEN 2017 avgjordes i lördags den 12 augusti

15 augusti 2017 15:00
KHKOPEN

Tävlingen startade för 10 år sedan såsom en tävling mellan spelare, sponsorer och för den inbitne golfaren. Tävlingen har sedan dess ökat och blivit en av Sveriges största fyrmanna scrambletävlingar med runt 300 tävlande och där första lag startat princip när solen gått upp.

Under årens lopp har tävlingen varit en av höjdpunkterna för golfande supporters, sponsorer och samarbetspartners och hockeyspelare i KHK. Men tävlingen har även haft celebert besök av landslagsspelare i fotboll och hockey samt spelare från NHL och AHL. Tävlingen har blivit lite av en tradition för A-laget som sätter punkt för att sommaren är över och nu börjar hockeysäsongen i SHL på allvar.

Inför årets 10-års jubilerande golfevent kantades väderleksrapporterna med regn och åska men vi hade tur med vädret och det blev en fantastisk tävling även i år där Trummenäs Golfklubb än en gång stod som värd för tävlingen. Greenkeepern Fredrik Karlsson med personal i spetsen hade vässat banan än mer i sina förberedelser och epitet de bästa greenerna i Blekinge levde man verkligen upp till.

Inbitna golfare från Blekinges alla golfklubbar var representerade. Här och där kunde man skymta lag vars representanter hade koppling till någon av Blekinges övriga hockey- eller idrottsklubbar. Prisutdelningen hölls i NKT Arena på söndagen i samband med KHK-dagen.

Vinnande laget av KHK OPEN 2017 blev Jesper Carlheim-Strömstéen, Emil Runsten, Per Carlsson & Niclas Rydberg

Bästa KHK-lag på en 5:e plats blev Alexander Deilert, Daniel Gunnarsson, Emil Lundberg & Joachim Rohdin

Jim Petersson vann närmast hål-tävlingen, på hål 4. Vinnare av Nordicbets närmast hål blev Mattias Petersson på hål 16.